Le klik do trgovine s konceptom

Trgovina s konceptom je nastala kot odgovor butikom, ki ponujajo le eno blagovno znamko ali izdelke ene branže oz. nakupovalnim gigantom, v katerih se utapljamo zaradi poplave ponudbe in stilov.

22. 6. 2010

V trgovini s konceptom boš uživala v nakupovanju ali le gledanju, saj so izdelki premišljeno izbrani glede na stil – tako boš našla poseben izbor modnih kosov oblačil, čevljev in dodatkov, knjig, kozmetike, opreme za dom, trendnih stvarc …

Svet v malem

www.10corsocomo.com

Letos je kraj, kjer so skoncentrirane vse želje, dopolnil 20 let.

Sprva zgolj ‘multimarca’ trgovino s konceptom je ustanovila galeristka in modna urednica Carla Sozzani. Okrog nje je počasi nastajal kultni svet v malem: galerija, knjigarna, restavracija, bar in celo hotel s tremi sobami po imenu 3 rooms (za tiste, ki se od toliko užitkov na enem mestu bolj težko poslovijo). Struktura je neke vrste modni časopis, sprehod iz enega v drug prostor pa kot obračanje strani. Najbližji 10 corso como lahko izprazniš prek svojega računalnika ali pa na 10 corso Como v Milanu.

Počitnice

http://slowretailen.wordpress.com/

Odhajaš na počitnice v tujino? Ta stran ponuja seznam trgovin s konceptom po vsem svetu ter povezave na njihove spletne strani.

Namig: koristne informacije najdeš tudi med komentarji, saj bralci sproti objavljajo na novo odprte in zanimive trgovine.

Slovenski izdelki

www.trgovinaika.si

V Stari Ljubljani je nasproti Stolnice ljubka trgovina s konceptom Ika, ki zbira in izbira najlepše izdelke slovenskih rok – keramiko, slike slovenskih ustvarjalcev ter ženska unikatna oblačila in modne dodatke.

Spletna stran ponuja ogled vseh izdelkov, ne pa tudi nakupa. Morda zato, ker lastnici Ika in Iva pravita:

"Tudi druženje in pogovor nekaj veljata."

Spletni butik

www.colette.fr

V centru Pariza na ulici 213 Saint-Honré, kjer so butiki prestižnih blagovnih znamk, je tudi kultna trgovina s konceptom Colette, kjer izbrskaš tako najboljši balzam za ustnice Carmex, posebne izdaje trendnih mentolovih bombonov Hint Mint v škatlicah priznanih umetnikov ali pa zadnjo kolekcijo Comme Des Garcons.

Škoda le, da nakup prek spleta ne omogoča pokušine njihove odlične kulinarične ponudbe.