Kot ulito

Izberi modna oblačila glede na tip svojega telesa.

22. 7. 2008

Predstavljamo tri tipične tipe postave in oblačila, ki jim najbolj pristajajo. Tako v trgovini ne boš imela več težav pri izboru pravih modnih kosov.

Če si:

Visoke in zelo vitke postave

Izogibaj se ozkim in temnim oblačilom, ki te bodo še bolj zožali, raje izberi mehko padajoče materiale, ki se ne prilegajo celotnemu telesu. Majčke naj bodo ohlapne. Pri izboru kril glej, da ne bodo predolga ali prekratka – naj segajo do kolen. Kot modni dodatek si privošči širok pas, ki ga le na rahlo zapni in spusti na boke.

Če si:

Širša v bokih in ožja v ramenih

Pri majicah izbiraj izrez na V, priporočamo ti bluze, ki imajo v ramenih nabrano blago. Zgornja oblačila naj segajo do ravni bokov. Izogibaj se ozkim krilom, ki poudarijo širino bokov, slednje lahko skriješ z razporkom ob straneh. Pri barvah izberi: spodaj temne, zgoraj svetle barve. Lahko izbereš tudi oblačila z navpičnimi črtami, ki bodo iluzorno podaljšala tvojo linijo telesa.

Če si:

Močna v zgornjem delu telesa

Vsa oblačila v ramenih ne smejo biti podložena ali imeti naborkov. Predlagamo ti, da imajo ohlapne rokave, ki bodo pokrili močno roko – izberi kroj majčke, ki spominja na netopirja: zgoraj je ohlapna, v bokih pa ozka. Vitke noge odeni v hlače z zanimivim detajlom ali krajše krilo – to bo pritegnilo pogled navzdol. Zgornja oblačila naj bodo temnejših barv, spodaj pa si lahko privoščiš svetle tone.