Katarina Štokar – RadaSem Katarina

Katarina rada živi. “To je najprej. Vse drugo pride potem,” pravi ustvarjalka, ki rada spoznava svoje še neodkrite zaklade, rada je mama 15-letnemu sinu, rada je tudi prijateljica in ne nazadnje, rada je sama s sabo in z naravo.

Katarina Štokar – RadaSem Katarina (foto: osebni arhiv oblikovalke) osebni arhiv oblikovalke
18. 2. 2012

“S tekstilom se ukvarjam že od malega, takrat sem prekrojevala oblekice punčk in šivala nove. To je rdeča nit mojega življenja. Dobesedno. Dodala sem še slikanje, ker mi barva in črta odpreta nove dimenzije, s katerimi lahko povem mnogo, mnogo več,” nam je zaupala Katarina, ki je imela v osnovni šoli enkratno učiteljico Pirkmajerjevo.

“Pustila nam je svobodo, celotno šolo smo poslikali, ni bilo likovnega natečaja ali česa podobnega, na katerem ne bi sodelovali. Dobivali smo ogromno pohval in nagrad. Ženska je z dušo in s telesom opravljala svoje delo.”

In volje do ustvarjanja se je Katarina nalezla od nje. Po srednji šoli za oblikovanje in fotografijo, kjer je spoznala nova obzorja, je sledil študij na fakulteti za naravoslovje in tehnologijo, smer oblikovanje tekstilij in oblačil, kjer pa se je njena pot učenja po sistemu zaključila.

“Tu sem se na lastno željo izpisala. Zatem sem opravljala zelo zanimivo delo pri svečarki, po zaprtju podjetja pa sem se odločila, da grem na svoje. In tako delam še danes. Imam srečo, da sem združila konjiček z delom, in dokler bom delala s takim veseljem, bom vztrajala.”

In dokler bo vztrajala, jo bo mogoče srečati na številnih stojnicah po Sloveniji.

Kje jo najdeš?

Na spletni strani www.radasemkatarina.net, precej več stvari je na ogled na Facebooku pod imenom RadaSem Katarina, vse umetnine pa si lahko ogledaš tudi pri njej doma.

Za revijo Lisa, v kateri so Katarino in njeno delo predsgtavili, zapisala Metka Pravst, foto: osebni arhiv.

Če bi tudi ti rada predstavila svoja umetniška dela, piši v uredništvo revije na: