Jessica Jagec ustvarja kreativne vzorce za Dolce&Gabbana

Modna oblikovalka Jessica Jagec se je po predstavitvi svoje zadnje kolekcije, ki se je zgodila konec leta, odpravila v Anglijo, kjer dosega prve uspehe.

Jessica Jagec (foto: Story Press) Story Press
6. 5. 2013

Sprejela je delo v priznanem podjetju Mirjam Rouden, kjer lahko svoji domišljiji pušča prosto pot.

"Smo skupina oblikovalcev, ki proizvajamo vzorce. Kar nekaj mojih je že na poti v New York, (op.: kjer se kaže pomlad poletje). Med drugim je bil opravljen tudi sestanek pri Calvinu Kleinu. Nekaj pa jih je odšlo v Italijo. Podjetje Mirjam Rouden, pri katerem delam, je lani prodalo vzorce tudi modni hiši Dolce&Gabbana, Cavalli, delali so tudi za Christiana Lacroixa," pojasni Jessica.

"Vzorci, ki jih oblikujem, so lahko digitalni ali pa narejeni ročno naravnost na blago. Sama se raje ukvarjam z digitalnimi. Najprej narišem majhne delčke, ki bodo sestavljali vzorec, seveda odvisno, za katere vzorce gre. Najprej izhajamo iz ročne risbe, nato pa pride digitalna razporeditev, preoblikovanje dodajanje barv in podobno. Marsikateri vzorec sem izdelala tudi iz svojih fotografij, podjetje pa je uporabilo tudi moje fotografije, ki sem jih posnela v Benetkah na grafičnem bienalu."

Več  izveš v članku Jessica Jagec dela in uživa v Londonu.