Jessica Jagec je misico oblekla v plastiko

Modna oblikovalka Jessica Jagec za svoje modne kreacije išče navdihe tudi v različnih materialih. Nazadnje ji je bil izziv pripraviti obleko za miss Slovenije Nives Orešnik.

3. 11. 2012

Nova obleka pa ni bila takšna, kot smo je vajeni, saj je Jessica za material izbrala plastiko.

"Ubrala sem popolnoma novo pot in se spopadla z do zdaj nepreizkušenim materialom ter razmišljala o različnih možnostih, kako bi ga uporabila," je dodala Jessica.

"Povezala sem se s podjetjem Makoter, kjer so mi priskrbeli folije za izdelavo oblačil. S fotografom Andražem Blaznikom, ki se mu lahko zahvalim za večino stikov in zvez v Londonu, sva imela zanimivo zgodbo. Nekaj izjemnega sva želela narediti že, ko sem se preselila v Anglijo, a je ravno takrat tudi sam odpotoval v Mehiko. Šele po letu dni se nama je uspelo srečati v Sloveniji, da sva končno lahko izpeljala vsaj en skupni projekt.

Že ustvarja novo kolekcijo

Za model si je Jessica izbrala aktualno miss Slovenije Nives Orešnik.

"Spremljalo nas je kar nekaj dogodivščin. Snemali smo ob močvirju v okolici Kranja. Bili smo zelo vpadljivi in kmalu so nas opazili tudi tamkajšnji ribiči, ki so se nam pridružili. Naš prijazni asistent Jani je imel nalogo, da nam je pripeljal čoln z enega mesta na drugo. In ker nismo imeli vesla, se je znašel kar s sirkovo metlo. Vsekakor tudi Nives ni imela najlažjega dela, saj je morala med drugim pozirati na lestvi, ki ni bila ravno najbolj stabilna. Povrhu pa smo jo postavili še v čoln. Pozitivno me je presenetila, saj je pridno sodelovala brez kakršnega koli ugovarjanja. Res je dekle na mestu," še doda Jessica.

Jessica je v svoji karieri sodelovala že s številnimi modeli in misicami.

A Nives jo je med vsemi najbolj očarala. Jessica pa trenutno ves svoj čas posveča ustvarjanju nove kolekcije.

"Kolekcijo bom predstavila na modnem glasbenem dogodku, ki ga v novembru načrtujeva s Tinkaro Kovač. Dogodek bo prava poslastica, ki bo navdušila modne in Tinkarine oboževalce, ki bodo priča predstavitvi tudi njenega novega albuma Rastemo," doda Jessica.