Jadranka Juras in njena ekstravagantna oblačila

Pred začetkom oddaj v živo je stilistka Metka Albreht skupaj s kreativnim producentom Igorjem Bratožem veliko razmišljala, kako daleč bi šli s stajlingi žirantke Jadranke Juras.

28. 6. 2012

"Nikoli ne bi Jadranke poskušala obleči v nekaj, kar ji ne bi bilo vsaj malo všeč in v čemer se ne bi počutila dobro. Saj ne nazadnje obleko nosi ona, in če se v oblačilih ne bi počutila dobro, tudi sama obleka ne bi zaživela," pravi Metka.

Oblačila, ki jih je nosila Jadranka Juras  v oddajah v živo, je skupaj s pevko oblikovala oziroma dorekla Metka Albreht.

"Za Jadri (kot ji Metka reče ljubkovalno) smo se odločili, da lahko oblikujemo bolj kostumografske obleke, obleke, ki spominjajo na visoko modo. So primernejše za na oder kot pa za vsakdanje slavnostne priložnosti. Oddaja X Factor je pravšnja in tudi Jadranka je primerna za to, saj ne moreš vsakega odeti v takšna oblačila," dodaja.

Za piko na i pa je poskrbel tudi vizažist Luka Luka. Pravi umetnik, zatrjuje Metka. Luka je za k vsaki obleki dodelal tudi make up, frizuro in različne dodatke za na glavo.

"Pri njenem stajlingu ni bilo naključij, poleg tega pa so vsakič znova obleko sešili in pripravili v petih dneh," razlaga zagreto. Glede na to, da mora paziti tudi na omejena finančna sredstva, pogosto za detajle, šivanje kristalov Swarovski na ovratnik, izdelavo pahljač Metka poskrbi kar sama.

"Jadranka je velika profesionalka, iskrena in poštena. Dobra prijateljica in sodelavka. Redno prihaja na pomerjanja, ne zamuja, nikoli ne godrnja in pomerjanje poteka v sproščenem, prijateljskem vzdušju. Res je užitek delati z njo in preostalo ekipo. V studiu je na primer zelo vroče, Jadri pa ima na sebi pogosto obleke, izdelane iz veliko blaga. Nikoli ne daje občutka, da ji je kaj težko. In čeprav se s tem ukvarjamo res veliko ur, je delo zelo zabavno in kreativno," pojasnjuje.

Kako pa se je žirantka Jadranka Juras počutila ob negativnih komentarjih?

"Na začetku sem malo več prebirala komentarje o mojih stajlingih, potem pa vse manj. Mislim, da so komentarji samo dokaz, da Slovenci težko sprejmejo drugačnost. Vse to me je prej užalostilo kot prizadelo, ampak vse to sem že izkusila, ko sem pred leti povedala, da sem veganka. Takrat so se vame usmerili čisto vsi topovi ljudi, ki ne prenašajo drugačnosti. To, kar se je zdaj dogajalo okoli oddaje X Factor, mi je bilo bolj v veselje in zabavo. Ampak mislim, da so zdaj ljudje že ugotovili, da tudi če nisi lačen, si lahko drugačen."