Izbrane so top modne prestolnice leta 2011

Poglej si, katera svetovna mesta mora obiskati vsaka prava modna navdušenka.

31. 8. 2011 | Promocijsko sporočilo

Ameriško podjetje Global Language Monitor je na osnovi raziskave in analize uporabljenih besed in fraz na spletnih portalih, blogih, socialnih omrežjih ter v 75.000 tiskanih in elektronskih medijih, že osmo leto zapored sestavilo lestvico mest, ki veljajo za modne prestolnice sveta.

Poglej si njihove zmagovalce.

London je nova modna prestolnica leta

London je letos prevzel krono New Yorku, ki je pred tem pet let zapovrstjo kraljeval na najvišji stopnički lestvice modnih prestolnic sveta. London, ki se je v preteklem letu moral zadovoljiti s tretjim mestom, se lahko za zmago menda zahvali dvema velikima zvezdama, ki sta letos zaznamovali dogajanje v Angliji. To sta Kate Middleton, ki je aprila blestela na poroki s princem Williamom in preminuli angleški modni oblikovalec Alexander McQueen. Njegova dela so bila to poletje razstavljena v New Yorku na eni najuspešnejših razstav vseh časov, ki je z obiskanostjo podirala rekorde, v njegovi modni hiši pa je bila oblikovana tudi poročna obleka za Kate.

Potovanje ali namestitev v modni prestolnici leta si poišči s pomočjo iskalnika Gohq.com, kjer so združeni vsi večji ponudniki turističnih storitev.

Deset top modnih prestolnic

Londonu na lestvici top modnih mest leta 2011 po vrsti sledijo  New York, Pariz, Milano, Los Angeles, Hong Kong, Barcelona, Singapur, Tokyo in Berlin. Poleg zmagovalca sta letos najbolj presenetila Singapur in Berlin, ki sta se prvič uvrstila med zmagovalno deseterico.

Če želiš v živo doživeti kakšno od modnih prestolnic ali obiskati katerokoli drugo mesto na svetu, si najugodnejšo ponudbo poišči s pomočjo iskalnika Gohq.com, ki združuje vse pomembnejše turistične agencije, organizatorje potovanj in ponudnike namestitev ter ti na enem mestu omogoča primerjavo njihovih ponudb.