Izberi najboljša očala za to poletje!

Spomladi in poleti so očala več kot samo modni dodatek, pač pa obvezen pripomoček za zaščito oči. Nosijo jih vsi – mladi, stari, modne navdušenke.  Pa veš, na kaj moraš biti pozorna pri nakupu?

Izberi najboljša očala za to poletje! (foto: shutterstock) shutterstock
23. 5. 2018 | Promocijsko sporočilo

1. Bodi pozorna na kote

Če imaš okrogel obraz, izberi štirioglate okvirje, če pa imaš štirioglato brado in visoko čelo, ti bodo lepše pristajali okrogli modeli očal. V primeru, da imaš srčast obraz (takšen, na katerem so lica širše od brade), pa lahko nosiš skoraj vse modele.

2. Zaščita in modni dodatek v enem

Stekla sončnih očal bi morala tvojim očem nuditi 99 % zaščito pred škodljivimi sončnimi žarki. Večina kvalitetnejših sončnih očal ima takšna stekla, toda kljub temu bi bilo pametno pred nakupom preveriš ta podatek na deklaraciji. Predlagamo, da se pred nakupom posvetuješ tudi z zaupanja vrednim svetovalcem. Nekatera sončna očala imajo posebno zaščito, odporno na vodo in olje – zelo praktično, če boš očala uporabljala tudi na plaži.

3. Popolno prileganje

Ko preizkušaš očala, se nasmej! Pri tem se očala ne bi smela premakniti. Večina očal s kovinskimi okvirji imajo t. i. nosnike, zahvaljujoč katerim očala idealno ležejo na tvoj nos. Plastična očala tega nimajo, zato boš morda morala preizkusiti več modelov, dokler ne najdeš takšnega, ki ti bo resnično odgovarjal. Predlagamo, da greš po nakupih v Optiko Aleksandra, kjer imajo zelo veliko izbiro očal, poleg tega pa ti bodo znali tudi dobro svetovati.

4. Naj trajajo

Če imaš navado dvigovati očala na teme (kot obroč za lase), lahko ročaji popustijo. Svetujemo sicer, da tega ne počneš, če pa se nikakor ne moreš odvaditi, nesi očala k optiku, ki ti bo nazaj učvrstil ročaje. Pozorna bodi tudi pri etuiju za shranjevanje – najboljši je iz tršega materiala, ki bo tvoja očala ščitil tudi pred udarci.

HITRO ČISTO: Za čiščenje očal uporabljajte posebno krpico iz mikrovlaken, ki naj bo čista.

Blogerka Ajda Sitar že leta za svoj vid skrbi s pomočjo prijaznega in strokovnega osebja iz Optike Aleksandra.

5. Izberi optiko, ki ji zaupaš

V poplavi ponudbe očal je najbolje, da najdeš optiko, ki ji lahko resnično zaupaš. Ena izmed zanesljivo dobrih izbir je Optika Aleksandra, ki jo najdeš v kar 10-ih krajih po Sloveniji. Poleg širokega nabora znamk je ključno njihovo načelo delovanja:

       zadovoljna stranka – ne glede na to, ali opravi nakup ali ne!

V Optiki Aleksandra lahko izbiraš med Ray Ban, Vogue, Dolce&Gabbana, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Michael Kors, Carrera, Oakley, MaxMara, Hugo Boss, Fossil in številnimi drugimi.

Prihrani do 110 evrov

Ceno nakupa lahko znižaš z zeleno napotnico, ki ti omogoča, da prihraniš do 101 evro. Optika Aleksandra edina Sloveniji omogoča, da takšen popust pri nakupu dobiš tudi, če prideš k njim brez napotnice. Edini pogoj je, da kupiš celoten komplet (torej okvirje in stekla).

Vsaka od trenutno 10 lokacij ima poleg izbire več tisoč očal tudi očesno ambulanto. Poleg  kakovosti izdelkov in storitev, je Optika Aleksandra vsa leta gradila na odnosih. Od odkritega, prijateljskega in hkrati strokovnega svetovanja, prek razumevanja želja, do veselja ob zadovoljnih strankah, pa tudi uspešnega vzajemnega reševanja težav ali dilem. To je trden temelj, zaradi katerega se boš v Optiko Aleksandra z veseljem vračala.