Isabel marant za H&M

Že nekaj let so v središču modnega dogajanja sodelovanja med blagovno znamko H&M in znanimi modnimi oblikovalci. Vsako sezono modni navdušenci pričakujejo in ugibajo, s kom bo švedski gigant 'high street' oblačil sklenil sodelovanje.

Isabel marant za H&M (foto: promocijsko) promocijsko
29. 10. 2013

Letošnja jesen bo odeta v kreacije, potiske in vzorce francoske oblikovalke Isabel Marant, njen stil pa zaznamuje  zanimiva kombinacija bohemskega in pariškega šika ter pridih moških oblačil. Omejena kolekcija bo 14. novembra na voljo v 250-ih prodajalnah po vsem svetu, pri nas v poslovalnici H&M v središču Ljubljane.

Kolekcija, ki predstavlja oblikovalkin značilni slog in zajema tako oblačila kot dodatke, bo na voljo tudi na spletu. Isabel je za H&M ustvarila tudi prvo moško kolekcijo, poleg te pa bodo lahko oblačila z njenim podpisom nosile seveda predstavnice ženskega spola. Kolekcijo so prejšnji teden glamurozno predstavili v Parizu, dogodek pa je goste popeljal v čas pariškega uličnega življenja v zgodnjih 90-ih, ko se je Isabel prvič predstavila javnosti s svojo linijo izdelkov. Kolekcija, ki vsebuje večino najbolj ikoničnih kosov njene kariere, je bila predstavljena v filmskem slogu s podobami, videoposnetki in z modeli s pariških ulic, ki so vsi skupaj razkrili svet Isabel Marant.

Na predstavitvi omejene kolekcije so bili tudi številni znani obrazi, med njimi Audrey Tautou, January Jones, Freido Pinto, Astrid Bergès-Frisbey, Olgo Kurylenko, Alice Dellal, Mélanie Doutey in Lou Lesage, poplesavali pa so na glasbene zvoke glasbenikov Grandmaster Melle Mel in Rappers Delight, originalno iz skupine Sugarhill Gang.

„Kolekcijo smo želeli predstaviti na način, ki bi se zdel resničen in vsakdanji in ne kot predstavo na rdeči preprogi. Prav tako namreč vidim tudi svoje delo. Oblikujem za vsakogar in svet, ki ga vidim okrog sebe, me nenehno navdihuje, zato je bilo urbano okolje popolnoma samoumevna izbira za predstavitev kolekcije. Poleg tega se je to moralo odvijati v Parizu, saj je to mesto del moje DNK," pravi Isabel Marant.

Isabel marant za H&M