Incognito Design & Mala črna galerija

Mala črna galerija je najmanjša galerija v Sloveniji, ki se razprostira na pičlih devetih kvadratnih metrih. Njeno bistvo se zrcali skozi blagovno znamko Incognito Design, zato je ta minimalistični prostor, čeprav je popolnoma zavit v črnino, poln navdiha in lahko močno razburi domišljijo.

Blagovna znamka Incognito Design je zvesta svojemu bistvu – ostaja inkognito. (foto: Goran Antley) Goran Antley
14. 10. 2012

Povzema slog, ki se mu popolnoma lahko prepustijo le redki posamezniki, a znotraj njega lahko čisto vsak najde nekaj zase.

Zvesti svojemu slogu

Rdeča – bolje rečeno – črna nit galerije so usnje in usnjeni izdelki, ki so zaščitni znak blagovne znamke Incognito Design, za katero se uspešno skriva nekaj posameznikov, ki zaradi imena samega ostajajo skriti javnosti.

"Incognito Design se rojeva ob somraku, v tišini dneva, ko svet zaspi in dovoli črnini, da se prelije v noč – gladko kot usnje, mehko kot žamet, zapeljivo kot saten, svetlečo kot jeklo. Verjamemo v ljubezen, dopuščamo čutenje, razumemo samost, čutimo samoto. S svojimi oblikovalskimi zgodbami posegamo na območje margine in skoznjo pišemo na kožo," svojo blagovno znamko opisuje avtorica, ki ne razkriva svojega imena izključno zato, ker želi ohraniti svoj 'skriti' slog in svoja sporočila svetu predaja skozi unikatne izdelke.

Nenavadni unikati in mesečne razstave

V Mali črni galeriji boš tako poleg nosljivih usnjenih izdelkov, kot so pasovi, torbe, jakne ali čevlji, našla tudi precej nenavadno ponudbo: biče, pokrovčke za bradavičke, usnjene pasove za nogavice in nedrčke ...

So pa v malem črnem svetu dobrodošla tudi dela drugih umetnikov.

Prostor na črnih stenah je namreč vsak mesec rezerviran za novo razstavo – do zdaj so razstavljali že Nataša Ribič, Goran Bertok, Zvonka Krebelj, Rajko Bizjak in Aleksander Peca.

Napisala za Liso: Metka Pravst, foto: Goran Antley