Foto z rojstnodnevnega Vintage Vikenda v parku Tabor

Minuli vikend so se v ljubljanskem parku Tabor odprla vrata v preteklost in vase posrkala sprehajalce.

9. 7. 2013

Zavod prostoRož in projekt Vintage Vikend sta znova uspela povabiti Ljubljančane na popotovanje od stojnice do stojnice, od enega časovnega obdobja do drugega, vmes pa še na ples pod krošnjami, ličenje ter friziranje v slogu preteklih desetletij.

Svoje zbirke oblačil, modnih dodatkov ter nakita iz druge roke so postavili na ogled in na prodaj Moje Tvoje, Gvant, My Second-hand Boutique, Vintage Galerija, Kostn, KičJeRaj in Vintage Vikend. Za veselo vzdušje so poskrbeli plesalci društva balboa.si, ki so se zavrteli na ritme swinga, med tem ko sta vizažistka Verena Zorenc in mojstrica oblikovanja pričesk, Irina Kysselef, poskrbeli za damski videz obiskovalk. Za energijo in osvežitev obiskovalcev in razstavljavcev je poskrbela Cockta.

Dekleti, ki stojita za projektom Vintage Vikend, Nina Štajner in Tjaša Gračner, priznavata, da je za njima naporen, a zabaven mesec. V zadnjem tednu sta obiskali Maribor, organizirali julijsko Nostalgično soboto, vmes pa razkošno proslavili četrti rojstni dan začetkov slovenske vintage scene.

Vintage Vikend je upihnil svečko na vrtni zabavi v slogu 20. let prejšnjega stoletja, na dvoru Jezeršek.

Veseli sta, da je z njima proslavilo toliko ljudi, ki so temo zabave vzeli nadvse resno in se za eno popoldne prelevili v flapper dekleta ter elegantne gospode, ki bi se z lahkoto pomešali med goste kakšne razkošne zabave Velikega Gatsbya. Sedaj gresta na zaslužene počitnice, naslednji nostalgični dogodek pa se bo odvil prvi konec tedna v avgustu.

Besedilo: Tjaša Gračner, foto: Vintage Vikend, Luka Volk in Primož Oražem