Drugi dan mode na Fashion Weeku Aquafresh

Za nami je drugi dan 6. tedna mode v prestolnici, pod streho Kina Šiška pa so se odvile modne revije, na katerih so se prestavili višji letniki študija NTF, zvečer pa priznani oblikovalci Mojca Celin, Miro Misljen, Draž, Maja Štamol in AlmiraSadar.

16. 4. 2014

Študenti 3. letnika NTF so s kolekcijo na temo trajnosti vključili dve kontrastni izhodišči – spreminjajočo modo ter trajnost z drugačnimi vrednotami in načeli.

Na večerni reviji pa je bilo moč videti kolekcije za jesen in zimo 2014. Oblikovalka Mojca Celin je predstavila kolekcijo, ki temelji na mehkih materialih, ženstveno krojenih oblačilih in prestižnih dodatkih. Miro Misljen je navdih za svoje kroje črpal v meditaciji, v enostavnih trenutkih in malih stvareh. Svojo kolekcijo je popestril z unikatnimi očali znamke Different, ki po njegovem mnenju povezujejo različne ljudi, hkrati pa premikajo modne meje. Pletenine Draž so svoj modni pogled usmerile v drevesa; od abstraktnih pletenih kit do ognjevitih barv. Maja Štamol je tokrat stavila na funkcionalno kolekcijo Simpl, ki zagotavlja udobje in brezskrbno kombiniranje. Almira Sadar pa bi ženske jeseni in pozimi rada videla v odtenkih modre, v prevelikih krojih, s poudarki bele barve in tridimenzionalnih oblik.

Še nekaj utrinkov iz družabne kronike za modne ekstrovertiranke:

druzabna

Skupaj z nami lahko prek spletnega prenosa spremljaš tudi zaključno modno etapo aprilskega Fashion Weeka.