Da bo veselje trajalo dlje!

Kako ravnati z ličili in oblačili, da se bodo obdržali dlje kot sicer …

15. 5. 2008

Verjetno poznaš zgodbo, ko moraš vsakih nekaj mesecev v drogerijo, kjer za lepotne izdelke zapraviš zajeten kupček denarja … nov puder, ličila, ki tako hitro poidejo, po pičlih nekaj mesecih uporabe tudi lak za nohte postane gost in seveda novi modni trendi, ki ti ne dajo spati. Z nekaj triki podaljšaj veselje …

Nov pa že za v smeti

Si predstavljaš, da kupiš drag izdelek in po enkratni uporabi ugotoviš, da sploh ni primeren za tvoj tip kože … Predvsem če imaš občutljivo kožo in rada nosiš puder, izberi čim bolj kakovostnega in kar je najpomembneje – primernega za tvoj tip kože. Naj ti pri nakupu svetujejo tamkajšnje prodajalke, preden pa izprazniš denarnico, preizkusi testno pakiranje – seveda, če ga imajo. Na osnovi dva- ali trikratne uporabe le-tega se šele odloči za nakup.

Obdana s pravimi dišavami

Enako pravilo velja za nakup dišav – če ti je vonj všeč na prijateljici, še ne pomeni, da bo enako dišal tudi na tebi, zato na notranjo stran podlakti nanesi malce dišave in počakaj pol ure. Če ti še vedno božansko diši in to opazijo tudi ljudje v tvoji okolici, potem je vonj pravi zate. Upamo, da ni treba posebej omenjati, da pred končnim nakupom ne vonjaj več kot dva parfuma naenkrat – saj bodo tvoje nosnice utrujene, kar pomeni, da te lahko zavedejo v nakup napačnega vonja.

Pet namesto sedem

Ličil na svoj obraz ne nanašaj vsak dan. Na primer, konec tedna preživi brez vsega – le z uporabo dnevne vlažilne kreme. Lahko se še malo razvajaš in si privoščiš tretma v domačem kozmetičnem salonu. Koža se bo počutila odlično, pa še izdelkov za ličenje ne boš porabila tako hitro, če jih boš namesto sedem dni v tednu uporabljala samo pet.

Spet bo kot nov

Laka za nohte, ki je po enem letu postal gost in zato povsem neuporaben za tanko nanašanje na nohte, ti ni treba vreči v smeti. Z zvijačo ga lahko uporabljaš še naprej. V stekleničko kani nekaj kapljic odstranjevalca in ga zaprtega dobro pretresi. Lak se bo tako razredčil, kot da bi bil popolnoma nov, in spet se boš blestela v najljubšem odtenku.

Modna enkrat in nikoli več?

Pri nakupu oblačil, ki so v modi samo eno sezono, glej na ceno. Če si zares želiš imeti vsaj en ultra moden kos, izberi cenejši izdelek in nikar ne zapravi celega premoženja za oblačilo, ki ga boš oblekla samo enkrat in nikoli več – razen, če gre seveda za posebno priložnosti kot je maturantski ples ali poroka … Za takšen dogodek je vredno zapraviti kakšen evro več, a poskusi kupiti takšne stvari, ki jih boš vseeno lahko še kdaj oblekla v kombinaciji z drugimi oblačili iz svoje omare.