OMG! Nikoli ne uganeš, kaj svetu sporočaš, ko nosiš ROZA barvo (nosila jo boš veliko REDKEJE!)

Nova raziskava razkriva dejstvo, ki ga NISMO pričakovali! 😞

OMG! Nikoli ne uganeš, kaj svetu sporočaš, ko nosiš ROZA barvo (nosila jo boš veliko REDKEJE!) (foto: Profimedia) Profimedia
2. 7. 2022

No, očitno nista samo videz in osebnost pomembna, velik vpliv na prvi vtis ima tudi barva oblačil, ki jih nosiš!

V idealnem svetu bi seveda ljudi ocenjevali zgolj po njihovi osebnosti, a vemo, da ima videz veeeliko vlogo, še posebej pri prvem vtisu. Nekomu si lahko nesimpatična v trenutku in se zaradi tega sploh ne bo potrudil, da te tudi v resnici spozna. 

V raziskavi o percepciji barv so ugotovili, da barve povezujemo s človekovo inteligenco in da se velik del naše sodbe o novi osebi vrti prav okoli oblačil, ki jih le-ta nosi.

Med barve, zaradi katerih te bodo ljudje imeli za neumno, tako spada...

...rožnata.

Rožnati odtenki naj bi namreč sporočali, da si neresna, preveč razigrana in ne preveč inteligentna. V anketi je več kot polovica anketirancev odgovorilo, da sem jim rožnata barva sploh ne zdi primerna za v službo, za na prvi zmenek ali za na kakšne bolj uradne dogodke.

Zanimivo je tudi to, da je rdeča barva bila izbrana kot barva samozavesti, a vprašani vseeno menijo, da je hkrati tudi znak arogance in neumnosti.

Na seznamu "prepovedanih" barv sta se znašli tudi oranžna in rumena, ki prav tako kažeta na pomanjkanje samozavesti in na preveliko aroganco. Napačna odločitev je tudi nošenje rjave barve.

Katere pa so torej tiste prave barve?

Temne!

V oblačilih temnejših odtenkov boš napravila vtis, da si resna, zanesljiva in inteligentna oseba. Dobra izbira je tudi bela barva, saj daje vtis nedolžnosti in nepokvarjenosti.

Zanimivo, kajne?

Pripravila: N.S.

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: Se v kopalkah ne počutiš prijetno? Potem je TA 👇🏼par popoln zate (in tako zelo kjuuuut!)

Priporočamo tudi: Kako kjuuuut! Našli smo PRVI VIDEO, ki ga je kdajkoli posnela Lepa afna (moraš ga videti!)