Čarobna pravila stila

Pride dan, ko si misliš, da nimaš kaj obleči in bi rabila čarobno palčko, ki bi iz tvoje omare pričarala ravno takšno kombinacijo, ki jo tisti trenutek potrebuješ. Čarobne palčke nimaš, je pa tukaj tvoj Cosmo z nekaj koristnimi nasveti.

Mavrica v garderobi (foto: cosmopolitan stil in lepota 2010) cosmopolitan stil in lepota 2010
28. 11. 2010

1. Postani višja:

Če imaš krate noge ali si bolj nizke postave, v tvoji omari verjetno ne manjka čevljev s peto. A pomembno je, kakšnih čevljev. Čeprav so letos najbolj modni gležnjarji, bodi previdna, saj zakrijejo cel nart, presekajo linijo nog v spodnjem delu in tako skrajšajo noge.

Cosmo nasvet: salonarji s peto naredijo najlepšo in najvitkejšo nogo, pa še neštetokrat te bodo rešili, saj pašejo k mnogim kombinacijam.

2. Privošči si romantiko:

Izberi obleko, ki jo krasijo nežni volančki ali čutna čipka. V kombinaciji z debelo jopo se boš počutila ženstveno in nagajivo dobre volje, če pa zgoraj oblečeš usnjeno jakno, bo dobre volje tudi on.

3. Zlato pravilo za hruškasto postavo:

Pristaja ti kroj v obliki črke A. Pa naj gre za zimski plašč, krilo ali malo črno obleko. V takšnem kroju ne boš poudarjila svojih oblin, ampak boš diskretno skrila široke boke in poudarila tiste dele telesa, ki jih želiš (ozek pas, droben zgornji del ali seksi noge).

4. Imej najbolj seksi ritko v pravih kavbojkah:

Privošči si kavbojke, ki bodo s svojim krojem pripomogle k temu, da bo tvoja ritka videti maksimalno seksi. Našla jih boš pri Salsa Jeans in pri Levisu, saj so njihovi kroji narejeni prav za preoblikovanje postave.

Cosmo test: Ko jih boš enkrat oblekla, jih ne boš hotela sleči.

5. Spusti mavrico v svojo garderobo:

Prava doza adrenalina in najboljša popestritev temnih oblačil, ki se še vedno nalagajo v tvoji omari, bodo kosi iz nove kolekcije Custo Barcelona, ki jo po novem dobiš v trgovini Zooo v Ljubljani.

6. Ne pozabi na klasiko:

Namesto da vsako leto slepo slediš modnim trendom, raje poskrbi, da bo v tvoji omari tudi kakšen klasičen kos. Cosmo naloga: Vsaka bejba mora imeti: usnjeno motoristično jakno, bež trenč in malo črno obleko ali krilo.

7.  Nasprotja so privlačna:

Tako je tudi pri kombinacijah. Zlato pravilo se glasi: Če si oblečeš široke hlače, naj bo zgornji del oprijet in obratno.

8.  Poslovna skrivnost:

Če v službi ne moreš eksperimentirati z drznim izborom oblek in kombinacij, predlagamo da to željo po drugačnosti usmeriš v izbiro posebnih dodatkov. Cosmo izbor: Retro etui za prenosni računalnik ti bo zavidala marsikatera sodelavka.

9.  Pod krinko

Velike torbe boš nosila v pregibu komolca. Pozornost tako priusmeriš na spodnji del roke (že gejše so zapeljevale s svojimi zapestji), hkrati pa zakriješ boke in trebušãek. Veãja ko je torba, veãja je lahko prevara.

10.  Ženska prihodnosti?

Letošnja moda je maksimalno ženstvena, saj so skoraj vsi oblikovalci črpali navdih v ženski modi iz preteklosti. Peščica oblikovalcev pa si je drznila sodobno ženko obleči v moško uniformo. Kar priznajmo jim, da jim je to uspelo na zelo seksi način. Pa tudi on se ne bo pritoževal. Še posebej, če se boš v kateri od takšnih kombinacij pojavila ti.

Cosmo izziv: V kateri kreaciji bi se počutila najbolj seksi? Kot pilotka, detektivka, lovka, jahalka?