Modni izbor meseca: butični 3D-nakit (narejeno v Sloveniji!)

Oblikovalca znamke OfR jewelry sta v svoji najnovejši kolekciji Flamboyant ujela duh preteklosti in ga preoblikovala v ekstravagantne kose nakita za neodvisno sodobno žensko.

Modni izbor meseca: butični 3D-nakit (narejeno v Sloveniji!) (foto: OSEBNI ARHIV, kolekcija Flamboyant: Marijo Županov) OSEBNI ARHIV, kolekcija Flamboyant: Marijo Županov
19. 5. 2017

Znamka butičnega nakita, ki je nedavno dobila novo podobo in skrajšano ime, iz OlgafacesRok v OfR jewelry, je nastala po naključju, ko sta se v Barceloni združila dva nasprotna uma, ki sta se povezala v ustvarjalnosti.

Oblikovalka nakita Olga Košica in grafični oblikovalec Rok Mar izhajata iz dveh zelo različnih estetik, vendar drug drugega popolno dopolnjujeta v nakitu, ki se na trenutke že skoraj približa umetniškim kosom.

Oblikovalca sta februarja na pariškem tednu mode predstavila svojo četrto kolekcijo Flamboyant pod geslom Okras ni prekršek, ampak čudovita radost. Kolekcija je dobila navdih v pozni gotski dobi 15. stoletja, ki se je v arhitekturi razkrivala v pretirano razkošnih detajlih, denimo krivuljah v obliki plamena.
Kolekcija Flamboyant nagovarja k ekstravagantnemu življenju, takšnemu, kjer je vredno izstopati in ki ponuja radost v sami kakovosti.

“Najina zadnja kolekcija je sicer precej bolj nosljiva, vendar pod znamko OfR jewelry ustvarjava nakit za petičneže,” pravi Olga.

“Navdihujejo me narava, glasba, arhitektura in končni izid je nakit, ki je predvsem všeč meni in ljudem, ki so mi blizu.”

Kolekcijo Flamboyat sestavljajo v gotskih krivuljah narejeni uhani, prstani, zapestnice in ogrlice v srebrnih, zlatih, črnih in rožnatihodtenkih. Skulpture oziroma 3D-nakit se ekstravagantno kot plamen dvigajo v nebo in zavzemajo svoj prostor.

Kljub svoji posebnosti je kolekcija ena bolj nosljivih mojstrovin izpod rok Olge in Roka. Bogati in hkrati izčiščeni kosi nakita nagovarjajo žensko, ki se ne boji javno razkriti svojih temnejših plati osebnosti, in žensko, ki ve, kaj hoče. Kar si želi, pa je vrhunsko izdelan nakit, ki pripoveduje zgodbo o davnih časih, vendar jo kriči v sodobni govorici, s karakterjem.

Kreativni dvojec se najraje prepušča navdihu in ustvarjanju v zasebnosti ateljeja. OfR jewelry je znamka, ki se razvija organsko, kolekcije niso vezane na sezono ali leto.

Nova kolekcija nastane, ko se neprisiljeno združita navdih in izdelava, rezultat pa je unikatno izdelan nakit, ki se spogleduje z visoko modo in pripoveduje svojo zgodbo.

Pripravila: NINA VIDRIH
Fotografije: OSEBNI ARHIV, kolekcija Flamboyant: Marijo Županov

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri