ARTish se konec maja seli na Gornji trg

Vsaka zadnja sobota v mesecu (od maja do vključno septembra) bo odličen razlog za obisk starega jedra Ljubljane, kjer bo gostovala pisana dnevna soba ARTish.

6. 5. 2014

Z mesecem majem (sobota, 31.5. med 9.00 in 19.00) se priljubljeni in že dobro znani prodajno - razstavni umetniški festival ARTish ponovno seli na prosto, pod modro nebo na prelepi Gornji trg v stari Ljubljani.

Na ARTishu na prostem se bodo tako že tretjo sezono predstavljali številni slovenski in tudi tuji umetniki oz. ustvarjalci, obiskovalci festivala pa se bodo lahko udeleževali brezplačnih delavnic, garantirana pa je tudi nasmejana družba sodelujočih umetnikov, ki že nestrpno pričakujejo, da svoja dela predstavijo tudi številnim tujim obiskovalcem Ljubljane, ki ARTish vedno znova radi obiščejo in si obisk v Sloveniji polepšajo tudi z unikatnimi darili nastalimi izpod rok pridnih ARTishanov.

ARTish je prijetna popestritev poletnih dogajanj v Ljubljani zato predlagamo, da si že sedaj zabeležiš v svoj koledar ARTish sobote na Gornjem trgu v Ljubljani.

Pisana dnevna soba bo za obiskovalce brezplačno odprta na sledeče sobote:

  • sobota, 31. maj (9.00 do 19.00),
  • sobota, 28. junij (9.00 do 19.00),
  • sobota, 26. julij (9.00 do 20.00),
  • sobota, 30. avgust (9.00 do 19.00),
  • sobota, 27. september (9.00 do 19.00).

ARTish je svoja vrata prvič odprl decembra 2011 s 4-dnevnih festivalom, ki je potekal v zapuščenem podhodu Ajdovščina v Ljubljani. V dobrih dveh letih in pol delovanja je ARTishu na različnih lokacijah (Kino Šiška, atrij ZRC, Gornji trg) uspelo predstaviti več kot 300 slovenskih in tujih ustvarjalcev hkrati pa nam je uspelo postaviti močno platformo, ki podpira številne ustvarjalce ter z njihovimi predstavitvami del na naših festivalih širi glas o slovenski ustvarjalnosti tudi izven naših meja. S korakom izven meja Slovenije namreč želimo združiti umetnike tudi iz daljnih dežel in tako predstaviti njihove izdelke tako v Sloveniji, kot tudi slovenske umetnine v ostalih državah.

Več o ARTishu si preberi na www.artish.si/firbc