ARTish #28 - končno pod modro nebo!

Z mesecem majem (sobota, 31.5. med 9.00 in 19.00) se priljubljeni in že dobro znani prodajno - razstavni umetniški festival ARTish ponovno seli na prosto, pod modro nebo na prelepi Gornji trg v stari Ljubljani.

ARTish #28 - končno pod modro nebo! (foto: Artish) Artish
20. 5. 2014

Vsaka zadnja sobota v mesecu (od maja do vključno septembra) bo tako odličen razlog za obisk starega jedra Ljubljane, kjer bo že tretjo sezono gostovala pisana dnevna soba ARTish.

Zadnjo majsko soboto bodo tako z nami oblikovalci izdelkov iz lesa in stekla, modnih dodatkov in modnih oblačil, takšnega in drugačnega ročno izdelanega nakita, ročno izdelanih vezalk in odštekanih dodatkov za vaš dom. V pisani dnevni sobi ARTish boste našli tudi ročno izdelane in pravljične igrače, ki skoraj da oživijo pred vašimi očmi, ročno vezene zvezke v katere boste še z večjem veseljem zapisovali svoje misli, dišeča naravna mila, pisana svetila v obliki raznih rož vseh možnih barv, stene vaše dnevne sobe / spalnice / kuhinje boste lahko popestrili z žepki iz filca in cerade iz katerih je možno sestaviti pravo malo oazo zelenja . . .

Poleg razstavno prodajnih kotičkov številnih umetnikov pa bo tudi kotiček za brezplačne delavnice. Mladi in mladi po srcu se bodo lahko tako udeležili tudi dveh brezplačnih delavnic, kjer bodo ustvarjali nove izdelke iz starega časopisa, igrali in družili pa se bodo lahko tudi ob sestaljanju posebnih Samovih sestavljank.

Brezplačni delavnici (sobota, 31.5.)

  • Ustvarjalna delavnica Tri sestre: Novi izdelki iz starega časopisa: staro za novo - od 10.00 do 14.00

Tri sestre vas vabijo v svoj ustvarjalni kotiček pod modrim ljubljanskim nebom, kjer bomo tokrat obdani s starimi časopisi in revijami. Izrezovali bomo trakove iz pisanega papirja in si s pomočjo zvijanja ustvarili nakit, verižice in zapestnice. Z nami bodo spretni prstki lahko tudi tkali in pletli iz papirja ter s seboj domov odnesli ovitke za zvezke ali celo prave košarice. Najmanjša priporočena starost spretnih prstkov: 7 let.

  • Ustvarjalna delavnica: KOŠČEK SI TI, KOŠČKI SMO MI VSI - od 15.00 do 19.00

Vabljena v Samov svet sestavljank - igrali in družili se bomo ob sestavljanju sestavljank.

Najprej je bila narava. Enkratna, neponovljiva, polna različnih oblik, barv, velikosti, življenj. Enkratni motivi ujeti v razrezane koščke in ustvarjalne barve pa nudijo možnost sprostitve in doživljanja novih dimenzij.

Na delavnici se bo sestavljalo različne sestavljanke, vsaka je svoja zgodba, namenjene vsem: otrokom, mladostnikom in odraslim. Sestavljanje usklajuje delovanje leve in desne možganske polovice - racionalni in intuitivni del. Opazovanje ali sestavljanje teh sestavljank nas sprošča, harmonizira in prinaša notranji mir.

Delavnico vodi: Samo Svete / Samo Svete Sestavljanke

ARTish je prijetna popestritev poletnih dogajanj v Ljubljani zato predlagamo, da že sedaj zabeležiš v svoj koledar ARTish sobote na Gornjem trgu v Ljubljani.

Pisana dnevna soba bo za obiskovalce brezplačno odprta na sledeče sobote:

  • sobota, 31. maj (9.00 do 19.00),
  • sobota, 28. junij (9.00 do 19.00),
  • sobota, 26. julij (9.00 do 20.00),
  • sobota, 30. avgust (9.00 do 19.00),
  • sobota, 27. september (9.00 do 19.00).

Več o tem tudi na www.artish.si/firbc

Foto: Irena Herak, Tamara Bizjak