ARTish #26 bo zadnjo soboto v marcu

Zadnja sobota v marcu bo spet odlična priložnost za druženje s pisanim šopkom odličnih slovenskih (in tujih) oblikovalcev na priljubljenem prodajno razstavnem festivalu ARTish.

19. 3. 2014

Že dobro znanim (in tudi malo manj znanim) slovenskim ustvarjalcev, se tudi tokrat pridružujejo oblikovalci iz sosednje Hrvaške, prvič tudi iz Bosne in Hercegovine.

Gostitelji ARTisha bodo v soboto, 29. 3., zasedli čudovit atrij ZRC in LP bar na Novem trgu 2 v samem srcu Ljubljane s svojimi pisanimi, unikatnimi in ročno izdelanimi izdelki (oblačili, nakitom, dodatki za dom, keramičnimi izdelki, lesenimi sestavljankami, slikami, modnimi dodatki ...).

Gostitelji ARTisha bodo:

  • TARNULJČICA / MEOMEO'S CREATION / URŠKA HABJAN / AYDIZYN / BANTUYI / HA HA! / MIMANERA / ERIKA ŽUČKO / ATELJE SUZIKA (hr) / NAKIT MARYLOU / STUDIO 360 (hr) / KVIČKE KVAČKE / WOODSPIRIT / MOJA MOJA / ARS ORIGAMI / MATEIKA / DALIJA SEGA / LUBLANSKA / HALIDA EMRIC (bih) / PATSY / SAMO SVETE SESTAVLJANKE

Na mestu samem bo tudi Zavod LU – Love is Universal, sredstva zbrana na njihovi stojnici bodo namenjena ljudem potrebnim pomoči.

ARTish je svoja vrata prvič odprl decembra 2011 s 4-dnevnih festivalom, ki je potekal v zapuščenem podhodu Ajdovščina v Ljubljani. V dobrih dveh letih delovanja je ARTishu uspelo predstaviti več kot 300 slovenskih in tujih ustvarjalcev. S korakom izven meja Slovenije pa želi združiti umetnike tudi iz daljnih dežel in tako predstaviti njihove izdelke tako v Sloveniji, kot tudi slovenske umetnine v ostalih državah.