ARTish #25 ponovno odpira svoja vrata

Po zasluženem, januarskem, počitku, prodajno razstavni festival ARTish prvič letos ponovno odpira svoja ustvarjalna vrata.

ARTish #25 ponovno odpira svoja vrata (foto: artish) artish
13. 2. 2014

V soboto, 22.2, bomo čudoviti Atrij ZRC in LP bar skupaj s številnimi slovenskimi (in tujini) ustvarjalci naselili s pisanimi, unikatnimi in ročno izdelanimi izdelki, kot vedno, pa bomo poskrbeli za veselo in pisano vzdušje.

Kaj se obeta?

Februarski ARTish bo potekal zadnjo februarsko soboto (22.2.) v samem centru Ljubljane (Novi trg 2), v prečudovitem Atriju ZRC in LP baru.

Gostitelji bodo številni slovenski (in tuji) znani (in manj znani) ustvarjalci, različnih unikatnih del (oblačil, nakita, dodatkov za vaš dom, keramičnih izdelkov, slik, modnih dodatkov, ipd.), z nami bodo Zavod LU – Love is Universal in razigrana Čičkaračka, za glasbeno vzdušje bosta v popoldanskih urah poskrbela tudi Cene Resnik (tenor sax) in Thierno Diallo (kontrabas).

Nova ARTish oblačila

Prvi letošnji prodajno-razstavni ustvarjalski festival pa pričenjajo tudi v novi, čisto sveži podobi, ki smo jo ustvarili skupaj z ARTishanko Milanko Fabijančič (HA HA!) in Alten Design studijem.

Poseben obisk

Februarski ARTish bodo obiskale Tri sestre. Projekt Tri sestre združuje podjetnost, ustvarjalnost in dobrodelnost otrok.

V njihovem kotičku bodo otroci, stari od 6 do 14 let, ki se bodo prej prijavili na njihovi spletni strani www.trisestre.org, lahko sami prodajali svoje ročno narejene izdelke iz preferenčno naravnih materialov in tako zakorakali v prve osnove podjetništva. Organizirali bodo tudi ustvarjalno delavnico za pridobivanje novih spretnosti, zbirali pa bodo tudi finančna sredstva za družino v stiski, otroke iz te družine pa povabili tudi na ustvarjalno delavnico.

Dobrodelna nota

Na februarskem ARTishu bodo obiskovalci z nakupom katerega od izdelkov na stojnici Zavoda LU - Love is Universal pomagali izjemno revnim otrokom šole Piali Ashar Alo, ki jo vodi Mojca Gayen. Ti otroci so velikokrat sirote, ki, če ne hodijo v šolo, gospodinjijo doma, skrbijo za mlajše bratce in sestrice, opravljajo priložnostna dela ali pa se preprosto potikajo naokoli.

Zbirali bomo za njihove šolnine. S šolanjem drastično upade tudi njihova umrljivost, deklice pa se kasneje lažje upirajo nasilju in varujejo ter opismenjujejo svoje lastne otroke.