ARTish #17 tudi zadnjo soboto v maju

Gornji trg v stari Ljubljani bo poleti ponovno zažarel v pisanih barvah. Zadnjo soboto v maju se prodajno - razstavni ustvarjalski festival ARTish že drugo sezono seli na prosto, na čudoviti Gornji trg v samem središču Ljubljane in bo obiskovalce razveseljeval vsako zadnjo soboto v mesecu, do vključno septembra.

16. 5. 2013

Zadnjo soboto v maju (25. 5.) bo ARTish zažarel na Gornjem trgu, kjer bodo sodelujoči avtorji unikatnih ročnih del iz Slovenijie in tujine obiskovalcem in mimoidočim predstavili in prodajali svoja dela.

Poleg številnih slovenskih ustvarjalcev unikatnih ročnih del bo svoja dela tokrat predstavil tudi indijski fotograf Raigon Stanley, ki je v začetku maja sodeloval na prvem ARTishu v Indiji. Na njem se je s svojimi unikatnimi deli namreč predstavilo 15 indijskih ustvarjalcev in nekaj slovenskih. ARTish tako svoje poslanstvo širi tudi izven slovenskih meja, saj želi pod svojim okriljem povezati čim vec sorodnih ustvarjalnih duš iz različnih koncev sveta.

Z nami bo Zavod LU - Love is Universal, potekala bo izmenjava rabljenih oblačil, pa tudi brezplačne delavnice za otroke in malo večje otroke po srcu. Festival bo obarvan z različnimi glasbenimi nastopi in kot vedno bo poskrbljeno še za kakšno prijetno presenečenje.

Na majskem ARTishu bo Zavod LU – Love is Universal zbiral sredstva za sirotišnico in dom za ostarele »LOVEABLE HOME« v Indiji, ki bo poleg bivalnih površin vseboval tudi šolo, ambulanto, kuhinjo in delavnice za samooskrbo. Do sedaj jim je tudi s pomočjo ARTisha uspelo zbrati sredstva za vodo, elektriko, zgradili pa so tudi manjšo stavbo, ki bo služila kot priročno skladišče in pisarna.

ARTish ni navadna art tržnica

ARTish je prostor, kjer lahko izveš zgodbe številnih ustvarjalcev, tako iz Slovenije, kot drugih bližnjih sosed, ki ti lahko povedo mnogo več o tem, kako živeti in se skušati preživljati z umetnostjo.

ARTish je malo pisano mesto, kjer se lahko napolniš s pozitivno energijo sodelujočih in obiskovalcev. Mesto, kjer prevladuje ljubezen do svojega dela. In do drugih.

Vabljena!

VSTOP JE PROST!

Kdaj: sobota, 25. 5., od 9.00 do 19.00

Kje: Gornji trg,  središče Ljubljane

ARTish na Gornjem trgu podpira Turizem Ljubljana.