Andreja Perić Jezernik predstavlja Sofiklejo

Andreja Perić Jezernik je po izobrazbi doktorica literarnih znanosti, dela kot lektorica in urednica, v prostem času pa razvija svojo blagovno znamko Sofikleja, ki je nastala v spomin na njeno psičko Sofi, ki je prezgodaj odšla na drugo stran mavrice.

Andreja Perić Jezernik predstavlja Sofiklejo (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
14. 4. 2014

"Nakit sem začela ustvarjati pred dvema letoma, najprej zase, potem pa sem se počasi opogumila in se začela predstavljati na umetniških sejmih po Sloveniji," nam je zaupala ustvarjalka, ki nakit iz keramike ročno in unikatno poslika z engobami, občasno pa tudi glazira.

"Liniji z abstraktnimi poslikavami se je pridružila še linija z motivi živali (kužki, muce, kačji pastirji), za katere same izdelam žige iz radirk, z dodatno poslikavo vsakega kosa pa poskrbim, da je vsak izdelek nekaj posebnega. Najnovejšo kolekcijo Sofikleja predstavljajo lovilci sanj različnih velikosti, spleteni na kovinski ali leseni osnovi z bombažnimi povoščenimi vrvicami in dopolnjeni s keramičnimi dodatki, ki jih izdelam sama."

Rada ustvarja iz gline, ker ima v sebi nekaj prvinskega, pletenje lovilcev sanj pa ji nadomešča meditacijo. Veseli jo, kadar drugi v njenih izdelkih začutijo ljubezen in predanost, ki ju pri ustvarjanju občuti sama, in jih z navdušenjem nosijo oziroma uporabljajo.

Kje jo najdeš?

Sofikleja se predstavlja po ustvarjalnih sejmih in ima svojo Facebookovo stran Sofikleja

Sofikleja

Piše: MetiBeti, foto: Eva Klevska (portret), osebni arhiv