Dvesto gramov svežih borovnic pretlači z vilicami, da nastane kaša. Dodaj štiri jedilne žlice grškega jogurta in premešaj. Če bo zmes pregosta, dodaj malo vode.
Primešaj še štiri jedilne žlice ali več (odvisno od okusa) tekočega agavinega sirupa ali sirupa iz nektarja kokosovih cvetov ali jakonovega sirupa.
Na koncu v borovničevo-jogurtovo zmes zamešaj ščepec vanilje, ki bo s svojim božanskim okusom lučki dodala piko na i. Vanilja je tudi dober vir antioksidantov, fitohranil, vlaknin, vitaminov in mineralov.
Ko je zmes pripravljena, jo zlij v modelčke in postavi za vsaj pol dneva v zamrzovalnik. Ko so lučke strjene, jih vzemi iz zamrzovalnika, počakaj, da se malo odtajajo, da zlezejo iz modelčka (lahko jih oviješ s krpo, namočeno v vročo vodo), in uživaj v slastni osvežilni dobroti.
Recept je pripravila Tina iz Tininih Kreacij, ki jo najdeš na www.tininakuhinja.si
NUJNO preveri še recept za eno izmed najbolj priljubljenih jabolčnih sladic naših babic!
Novo na Metroplay: Ajdan Pajntar o organizaciji porok, ljubezni do cvetja in dekoraciji dogodkov