"V skodelico čaja vedno dodaj še ščepec soli" (priporočilo znanstvenikov z mega rezultatom)

7. 2. 2024
"V skodelico čaja vedno dodaj še ščepec soli" (priporočilo znanstvenikov z mega rezultatom) (foto: Profimedia)
Profimedia

Ko je znanstvenica predlagala, da bi v vsako skodelico čaja dodati ščepec soli, so Britanci skočili v zrak, a ko je razložila, zakaj, zdaj to počnejo vsi. 🤯

Pozimi je skodelica čaja navadno tista, ob kateri se pogrejemo, pocrkljamo in tudi poklepetamo s prijateljico. No, ta običaj je zagotovo najbolj priljubljen na Otoku, od koder tudi prihajajo takšni in drugačni čajni običaji, zato številni Britance smatrajo za tiste, ki o čaju in njegovem uživanju vedo največ.

Ko je pred kratkim iz Združenih držav Amerike prišlo odkritje, da naj bi v vsako skodelico čaja dodali ščepec soli, so Britanci tako skočili na noge in temu odločno protestirali. A ko so ugotovili, s kakšnim namenom, so se njihove strasti hitro pomirile.

Profimedia/Cosmopolitan splet obdelava

Ker je razprava o soli v skodelici čaja na otoku res požela cel kup pozornosti in vročeglavih razprav, se je oglasila kar znanstvenica sama in pojasnila, zakaj je dodajanje soli v čaj pravzaprav koristno. Zagotovo se ti je že kdaj zgodilo, da si vrečko čaja v skodelici pustila predolgo, kar se je na koncu odrazilo v grenkem priokusu, ki ti nikakor ni stekel po grlu, imamo prav?

Ne spreglej:

No, kot pojasnjuje ameriška znanstvenica, ščepec soli v čaju deluje kot nekakšen motilec receptorjev naših brbončic, kar pomeni, da tako soljen čaj ne bo več grenak. Soli seveda ne smeš dodati preveč. Dovolj bo le majcen ščepec, ki pa bo (na lastne oči smo se prepričale tudi same) naredil veliko razliko. 

Profimedia

Ali že veš, kako pripraviš popolno skodelico čaja?

No, tukaj pa so Britanci tisti, od katerih se lahko res veliko naučimo. Da ti čaja ne bo potrebno soliti, lahko najprej slediš tem uporabnim nasvetom, ki obljubljajo, da bo tvoja skodelica čaja prav takšna, kot mora biti.

1. Vedno natoči svežo vodo. Za pripravo čaja vedno uporabi svežo vodo in nikoli tiste, ki je v grelniku ostala še od včeraj.

2. Vode ne vri predolgo. Če jo boš, bodo ravni kisika manjše in okus čaja milejši.

3. Skodelica naj ne bo hladna. Si vedela, da je prav tako priporočeno, da pred uživanjem čaja skodelico segreješ, da doseže podobno temperaturo kot voda?

4. Točnost je lepa čednost. Pravi poznavalci vedo, da moraš vrečko črnega čaja v vodi pustiti približno 4 minute, medtem ko sta za zeleni čaj dovolj že dve minuti pri nižji temperaturi. 

5. Skodelico pokrij. Med tem, ko se vrečka v čaju namaka naj bo skodelica čaja pokrita. S tem boš v skodelici ohranila več toplote in vzdrževala isto temperaturo, zato bo okus popoln in bogat, prav tako aroma. 

Morda te zanima še: Psihoterapevti razkrivajo, da obstaja ena beseda, ki močno uničuje vajin odnos

Preberi tudi: Priljubljeni slovenski glasbenik doživel hudo prometno nesrečo, odpeljali so ga s helikopterjem

Novo na Metroplay: Žiga X Gombač: "Mene tek pomirja, daje mi dodatne zorne kote razmišljanja"