To je edini kruh, ki ga lahko ješ, kolikor ti srce poželi (svetujejo kardiologi)

7. 6. 2023
Deli
3 / 3
Profimedia

Sestavine:
- dve skodelici mandljeve moke
- tretjino skodelice in žlico mletega lanu
- čajno žličko celih lanenih semen
- pol čajne žličke soli
- čajno žličko sode bikarbone
- pol skodelice jušne osnove
- šest žlic masla
- štiri jajca
- čajno žličko jabolčnega kisa
- pol skodelice grškega jogurta

Postopek:

V veliki skledi zmešaj vse praškaste sestavine in lan. V ponvi stopi maslo in pustite pet minut, da se ohladi. Stopljeno maslo zmešaj z jajci, kisom in jogurtom.

Z gumijasto lopatko nežno mešaj mokre in suhe sestavine, dokler ne dobiš moke. Pazi, da ne premešaš preveč, sicer bo postalo pregosto in mastno.

Vlij v pekač, obložen s papirjem za peko. Po želji potresite še z malo lanu. Peci na 175 stopinjah približno 25 minut. Z zobotrebcem preveri, kdaj je pečeno.

Pusti, da se kruh ohladi v pečici, nato ga nareži na tanke rezine in postrezi. Da ta kruh ostane svež, ga zavij v papirnato brisačo in položi v nepredušno vrečko z zadrgo.

Lačna si ful drugačna: Zato postaneš razdražljiva, ko si lačna

Preberi več na Metropolitan.si

Novo na Metroplay: Helena Blagne iskreno o večeru, po katerem ni več mirno spala | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem