Sestavine:- dve skodelici mandljeve moke- tretjino skodelice in žlico mletega lanu- čajno žličko celih lanenih semen- pol čajne žličke soli- čajno žličko sode bikarbone- pol skodelice jušne osnove- šest žlic masla- štiri jajca- čajno žličko jabolčnega kisa- pol skodelice grškega jogurtaPostopek:V veliki skledi zmešaj vse praškaste sestavine in lan. V ponvi stopi maslo in pustite pet minut, da se ohladi. Stopljeno maslo zmešaj z jajci, kisom in jogurtom.Z gumijasto lopatko nežno mešaj mokre in suhe sestavine, dokler ne dobiš moke. Pazi, da ne premešaš preveč, sicer bo postalo pregosto in mastno.Vlij v pekač, obložen s papirjem za peko. Po želji potresite še z malo lanu. Peci na 175 stopinjah približno 25 minut. Z zobotrebcem preveri, kdaj je pečeno.Pusti, da se kruh ohladi v pečici, nato ga nareži na tanke rezine in postrezi. Da ta kruh ostane svež, ga zavij v papirnato brisačo in položi v nepredušno vrečko z zadrgo.
Lačna si ful drugačna: Zato postaneš razdražljiva, ko si lačna
Preberi več na Metropolitan.si