Sestavine:
- dve skodelici mandljeve moke
- tretjino skodelice in žlico mletega lanu
- čajno žličko celih lanenih semen
- pol čajne žličke soli
- čajno žličko sode bikarbone
- pol skodelice jušne osnove
- šest žlic masla
- štiri jajca
- čajno žličko jabolčnega kisa
- pol skodelice grškega jogurta
Postopek:
V veliki skledi zmešaj vse praškaste sestavine in lan. V ponvi stopi maslo in pustite pet minut, da se ohladi. Stopljeno maslo zmešaj z jajci, kisom in jogurtom.
Z gumijasto lopatko nežno mešaj mokre in suhe sestavine, dokler ne dobiš moke. Pazi, da ne premešaš preveč, sicer bo postalo pregosto in mastno.
Vlij v pekač, obložen s papirjem za peko. Po želji potresite še z malo lanu. Peci na 175 stopinjah približno 25 minut. Z zobotrebcem preveri, kdaj je pečeno.
Pusti, da se kruh ohladi v pečici, nato ga nareži na tanke rezine in postrezi. Da ta kruh ostane svež, ga zavij v papirnato brisačo in položi v nepredušno vrečko z zadrgo.
Lačna si ful drugačna: Zato postaneš razdražljiva, ko si lačna
Preberi več na Metropolitan.si
Novo na Metroplay: "Za vadbo ni nikoli prepozno." | Meliora Life Studio