Tvoj imunski sistem ti bo hvaležen! 🥰
Letošnja zima, tako kot vsaka, prav zagotovo ne bo minila brez nezdravega odmerka prehladov in grip, ki te obkrožajo – lahko pa se jim vsaj poskusiš izogniti s tem, da dodatno okrepiš svoj imunski sistem. Eden od načinov je nakup že pripravljenih dodatkov v trgovini, vendar lahko to sčasoma postane precej drago. Druga možnost je, da se za pomoč obrneš k naravi in en strokovnjak za vrtnarjenje je pred kratkim na Instagramu delil preprosto doma narejeno zdravilo za "naravno zimsko krepitev imunosti", ki vsebuje le dve sestavini.
Zagotovo te zanima še:
- Na Roberta Goloba se je zdaj obrnil 10-letni Nejc in mu povedal svoje: "Meni se zdi, da je ..."
- Ne boš verjela, ampak le dan po Gabrielinem rojstnem dnevu, v družini Dončić praznuje še ... (FOTO)
Joe Clark redno objavlja video nasvete o gojenju sadja in zelenjave za svojih 834.000 sledilcev. Tokrat je začel: "Razkril vam bom recept, ki se že leta uporablja za naravno krepitev tvojega imunskega sistema, še posebej v zimski sezoni prehladov in gripe." Vendar je pripomnil: "Preden nadaljujem, želim pojasniti, da nisem zdravnik, vendar uživam v prikazovanju bolj naravnih pristopov, za katere je bilo dokazano, da delujejo v dolgih časovnih obdobjih, in so tudi delovali zame." Joe nato pove, da lahko le nekaj čebulic česna in nekaj surovega organskega medu pomaga okrepiti tvoj imunski sistem.
V videu ga lahko vidimo, kako lupi in zdrobi česen z nožem ter ga da v prazen kozarec, preden ga popolnoma prekrije z medom. "Ko sta česen in med kombinirana, ti lahko pomagata zagotoviti zelo blag antibiotik, ki ga lahko vzameš v majhni količini vsak dan ali vsak drugi dan, da boš ostala zdrava," pravi. Joe pojasnjuje: "Ko je česen sesekljan ali zdrobljen, sprosti alicin, ki je ključna sestavina za zdravljenje." Nato le nežno odvij kozarec vsak dan en teden, dokler ne zaslišiš sikanja, da sprostiš morebitni plin, preden ponovno zategneš kozarec, da preprečiš vstop kisika v notranjost.
"Če si zaskrbljena zaradi botulizma, bi moralo biti to zdravilo v redu. Dokler je vse stabilno, ima surovi organski med pH, pri katerem je skoraj nemogoče, da bi se pojavile kakršne koli težave, saj je pod 4,6. Če želiš biti še posebej varna, lahko vedno dodaš eno ali dve kapljici kisa," svetuje. Tako kot pri večini fermentiranih živil, dodaja Joe, jih ne dajaj majhnim otrokom ali nosečnicam, odrasli pa morajo začeti z nizkim odmerkom, preden povečajo. Kozarec shrani izven hladilnika in tvoja sapa pa bo zagotovo vsaj nekaj dni smrdela po česnu, kar se po nekaj dneh preneha.
Konča: "Okus se s starostjo resnično zmehča, zato priporočam, da počakaš vsaj en mesec, morda celo dva, preden ga zaužiješ. Po približno šestih tednih se mi zdi, da je pravzaprav zelo prijetnega okusa, in pogosto dodam odmerek svoji jutranji ovseni kaši." Uporabniki družbenih medijev so pohvalili Joejevo zdravilo, kot je eden zapisal: "To smo začeli lani in obožujemo naš med in "orehe", kot pravijo moji otroci." Drugi je rekel: "Po tem ne bom nikoli več bolan," tretji pa je potrdil: "To sem naredil lani prvič. Deluje."
View this post on Instagram
Novo na Metroplay: “Če narediš veliko, lahko izbereš najboljše” | DAVID TAVČAR, ELLE DEKOR 2024