Si resnično zdravo hrano danes res lahko privoščijo le 'bogatejši'? In katera hrana sploh je zdrava? Je to res tista, ki je označena z bio, eko ali ...?
Na blogu feelgood, ki ga piše strokovnjak za prehrano in trener fitnesa, Mario Sambolec, je na ta vprašanja v kratkem, a izčrpnem intervjuju odgovorila novinarka Špela Dobnikar.
Naj povzamemo začetek intervjuja:
"Danes si ljudje vedno težje privoščijo že 'navadno' hrano. Ob pomisleku na izbiro 'zdravih' ali 'večvrednih' izdelkov, pa jim opisna pridevnika predstavljata samo še globlji poseg, v že tako ali tako plitev žep. To je seveda razumljivo, a hkrati ne upravičuje katastrofalnih prehranskih navad nekaterih in prepogosto ponuja le prikladen izgovor za površen nakup ali obisk najbližje restavracije s 'hitro«' oz. 'all you can eat' prehrano. Torej, kot ključni izpostavljam ozaveščenost in pripravljenost storiti zase ali za svojo družino največ, s sredstvi, ki jih imamo na voljo. Ni nujno zdravo zgolj in samo tisto, kar se na naslovnicah revij in spletnih medijev pojavlja kot nova 'od zdravja prekipevajoča' modna muha. V trgovinah, kjer drago prodajajo 'zdravo' hrano se na policah najde tudi bilo bel sladkor in bio belo moko, ki jim lahko pripišemo marsikaj, pridevnika 'zdravo' pa vsekakor ne."
Za nadaljevanje intervjuja klikni na blog Zdravje na budžetu.
Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"