Samo ena bučka je potrebna, da si danes pripraviš testenine s TO res dobro omako. 😍
To poletje smo s teboj delili že res res res veliko dobrih receptov iz bučk, zdaj pa je čas za morda najbolj hvaležnega med njimi.
Si vedela, da lahko iz BUČK narediš ODLIČEN kruh? Preprost RECEPT, ki se ga boš z veseljem lotila večkrat
Če obožuješ tedstenine, ti bo še kako prišel prav v dneh, ko je na vrtu presežek bučk, saj gre za čudovito in preprosto omako, s katero lahko popestriš čisto vse vrste testenin.
Za dve osebi boš potrebovala:
- olivno olje
- 2 srednje veliki bučki
- 1 manjši por
- 3 stroke česna
- smetano za kuhanje
- 1 dcl vode
- sol, poper
- parmezan
Priprava:
Bučkam odrežei vrhove in jih prerežei na pol ter narežei na manjše kocke. Potem nareži še por in ga splahni pod vodo, česen pa naseklja. Vzemi malce globjo ponev in dno prekrije z olivnim oljem. Ko se olje segreje, najprej prepraži por, toliko, da se zmehča in upade.
Imaš doma čisto preveč BUČK? Izvoli recept za preprosto (in okusno) bučkino PITO
Nato dodaj nasekljan česen, toliko, da zadiši, potem pa še narezane bučke. Soli in popraj po okusu. Praži toliko časa, da se bučke zmehčajo, potem zalij z vodo. Ko voda malce povre, odstavi z ognja in vse skupaj zmiksaj s paličnim mešalnikom.
Nato vrni na ogenj, dodaj kakšen deciliter smetane za kuhanje in nariban parmezan po okusu (če imaš rada bolj intenziven okus po siru, ga daj malce več). Pusti, da kakšnih pet minut omaka rahlo vre. Če se ti zdi pregosta, zalij z vodo.
Skuhaj poljubne testenine po navodilih z embalaže in jih zmešaj z omako. Zraven se bo najbolj prilegla solata iz paradižnika in kumar. Dober tek!
Previdno! Bučke s tvojega vrta so zaradi vročine lahko strupene (+znak, ki to razkriva)
Preberite več na Govori.se
Fotografije: Profimedia
Novo na Metroplay: Karin Velikonja | Slovenka, ki je odprla prvi holistični studio v Evropi