To je recept kuharja kraljice Elizabete, ki je umešana jajca vedno pripravil z dvema skrivnima sestavinama. Si že slišala za takšno kombinacijo?
Med najljubšimi jedmi in prigrizki pokojne kraljice Elizabete je bilo čajno pecivo, rada si je privoščila ribe, mango in jagodno marmelado.
Umešana jajca pa ji je kuhar vedno pripravljal z dvema skrivnima sestavinama: dodal je muškatni orešček in limono.
Tri jajca je zmešal z žlico mleka. Jajca je dobro stepel, preden jih je vlil na segreto ponev, v kateri je stopil žlico masla. Pekel jih je na nižji temperaturi, da so jajca ostala puhasta.
Tik preden so jajca popolnoma zakrknila, pa je vmešal še čajno žličko limoninega soka in ščepec muškatnega oreščka. Ko so bila jajca pečena, jih je še rahlo popopral, potresel z drobnjakom in takoj postregel njenemu veličanstvu.
Sezona klopov se približuje: TO je del telesa, ki ga večina ljudi vedno ZGREŠI pri pregledu
Kaj je še jedla kraljica čez dan?
Kraljica Elizabeta je rada uživala ob skodelici čaja earl grey, ki je bil postrežen s čajnimi piškoti, še pišejo na strani Reader's Digest.
Za zajtrk si je poleg jajc rada privoščila kosmiče, za kosilo in pogosto tudi večerjo je redno jedla ribe z dušeno zelenjavo – oboževala naj bi lososa – in si kot prigrizek privoščila sendviče. Ob čaju naj bi si z veseljem privoščila tudi čokoladno torto, po obrokih pa se je pogosto razvajala s sadjem, kot so bele breskve.
Preberi več na Aktivni.si
"Začela sem rigati 10x dnevno, nato pa dobila diagnozo, ki mi je svet postavila na glavo"
(resnična zgodba)
Novo na Metroplay: "Materinstvo ti da novo dimenzijo organizacije, produktivnosti in empatije" | Sonja Šmuc