Izvoli recept za orehovo potico, s katerim NIKAKOR ne moreš zgrešiti! 😉
Velika noč je tu, z njo pa tudi velikonočne dobrote, ki se jih nevešče kuharice vsako leto letimo s precejšnjo tremo.
Da bo letos drugače, smo zate poiskale odliiiičen recept za presno orehovo potico, za pripravo katere sploh ne boš potrebovala pečice. 👏🏼
Gre torej za malce drugačno orehovo potico, a tisti del, ki ga nikakor ne moremo pozabiti tudi, ko so velikonočni prazniki mimo, ostaja enak - in to je njen prepoznaven okus. ❤️
Potrebovala boš:
Za testo:
- 150 g blanširanih mandljev
- 150 g svetlih rozin
Za nadev:
- 100 g orehov
- 70 g indijskih oreščkov
- 10 datljev
- 60 ml vode
- 3 kapljice rumove esence
Kako pripraviti testo:
Mandlje najprej olupi. Tega se loti tako, da mandlje 2 minuti najprej namakaš v vreli vodi, nato jih odcediš in spereš s hladno vodo. Vsak mandelj posebej stisni tako, da bo kar skočil iz lupine. Mandlje nato do drobnega zmelji v blenderju in jim dodaj namočene bele rozine. Mešaj dokler ne dobiš gladke zmesi.
Pripravljeno zmes postavi v hladilnik.
Kako pripraviti nadev:
V blenderju zmelji orehe in jih pretresi v posodo. Nato zmelji še namočene in odcejene indijske oreščke, dodaj dateljne in rumovo esenco. Postopoma dodajaj vodo, kolikor je potrebno, da je nadev lepo mazljiv (približno 60 ml).
Testo nato zvaljaj na površini 25×35 med dvema peki papirjema in ga premaži z nadevom. Potico zvij in jo postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi, saj se takšna veliko lepše reže.
Tako je uspela naši urednici (in njen mož je navdušen):
Poskusi še te TOP zdrave čokoladne piškote iz le 4 sestavin (RECEPT)
Recept je objavljen na spletni strani Sensa.si
Novo na Metroplay: Jan Plestenjak iskreno o enem najbolj čustvenih trenutkov njegove glasbene kariere