Če si naveličana enih in istih receptov iz bučk, potem hitro poskusi tega za čudovito bučkino pito. 😍
Za 4 osebe boš potrebovala:
- 400 g bučk
- 1 mlada čebula
- 80 g moke
- 1 večje jajce
- 180 ml mleka
- 40 g naribanega parmezana
- 2 žlici oljčnega olja
- Sol in poper po okusu
Previdno! Bučke s tvojega vrta so zaradi vročine lahko strupene (+znak, ki to razkriva)
Kako jo pripraviti?
1. Bučke ter mlado čebulo očisti, operi ter osuši. Oboje nato nareži na kolobarje.
2. V ponvi segrej olje, na katerem hitro popraži mlado čebulo. Ko se ta zmehča, dodaj bučke, rahlo soli ter vse skupaj praži približno 5 minut.
3. V večji skledi pomešaj jajce, moko in mleko, da dobiš enotno zmes. Nato primešaj še parmezan in popraženo zelenjavo.
4. Okrogel pekač namasti in vanj enotno zlij bučkino maso. Pito peci približno 40 minut pri temperaturi 200°C. Ko se pita zlato rjavo zapeče, jo odstrani iz pečice in postrezi toplo ali ohlajeno.
Morda pa te bo navdušil tudi RECEPT za hrustljave palčke iz bučk, ki jih bodo oboževali tudi tvoji otroci!
Preberite več na Aktivni.si
Fotografije: Profimedia
Novo na Metroplay: Ajda Rotar Urankar in David Urankar iskreno o zakonu in težki življenjski preizkušnji