Z zdravimi drobcenimi sadeži temno vijoličaste barve lahko pripraviš okusno pecivo, ki je več kot idealno za poletne zabave na prostem.
Potrebuješ
ZA TESTO:
- 5 jajc
- 8 žlic kokosovega olja
- 4 žlice kokosovega sladkorja
- 10 žlic vode
- ½ vrečke pecilnega praška z vinskim kamnom
- 12 žlic pirine moke
ZA NADEV:
- ½ kg skute
- 1 kislo smetano
- borovnice (približno en jogurtov lonček, lahko več)
- po želji sladkor
Priprava
Najprej stepeš jajca, sladkor in vanilin sladkor. V dobljeno penasto zmes nato postopoma dodaš 8 žlic olja in 10 žlic vode ter nadaljuješ s stepanjem. Na koncu v maso dodaš še moko s pecilnim praškom.
Polovico dobljene mase zliješ v namaščen pekač (ali velik tortni model) in daš v pečico. Pečeš toliko časa, da se testo lepo zlato zapeče (približno 10 minut na 170 stopinj).
Vmes pripraviš nadev: skuto zmešaš s kislo smetano (in po želji sladkaš po okusu).
Ko je testo zlato zapečeno, ga vzameš iz pečice in nanj najprej namažeš nadev, nato pa na vse skupaj potreseš borovnice.
Na koncu vse skupaj preliješ s preostalim delom mase za testo in znova postaviš v pečico, kjer naj se pecivo peče še približno 20-25 minut na 170 stopinj.
Mhmmm ... Dober tek!
Psss ... še več slastnih in okusnih receptov najdeš TUKAJ!
Novo na Metroplay: "V vsakem žanru najdeš dobre in slabe pesmi." | Raiven