OMG! Našle smo hudo dober RECEPT za avokadovo-bučno juho 😍

13. 11. 2019
Deli
OMG! Našle smo hudo dober RECEPT za avokadovo-bučno juho 😍 (foto: Ana Žontar)
Ana Žontar

Tole 👇🏼 bo zagotovo postala tvoja naj zimska juhica. 😍

Recept Cosmo vplivnice iz kategorije Gourmet, Ane Žontar:

Za 4 osebe

Čas priprave: 10 minut

Sestavine:

  • 1 srednje velika čebula
  • 1 strok česna
  • 500 ml jušne osnove ali vode
  • 2 bučki
  • 1 pest sveže ali zamrznjene špinače
  • 1/2 avokada
  • 1 kos starega koruznega kruha
  • 1/2 čajne žličke paradižnikove mezge
  • 1/2 čajne žličke soli – po okusu
  • vejica peteršilja
  • ščepec belega popra
  • jogurt za preliv – po želji

Priprava:

Na žlici oljčnega olja popečemo drobno narezano čebulo. Med praženjem jo malo posolimo in počakamo, da se zmehča. Nato dodamo na kocke narezani bučki in drobno narezan česen. Malo popražimo in zalijemo z juho. Solimo, dodamo peteršilj in poper ter na zmernem ognju kuhamo 10 minut.

Vmešamo špinačo, mezgo in avokado ter kruh in gladko zmeljemo. Po okusu dosolimo in postrežemo z jogurtom.

Nasvet:

Namesto koruznega kruha lahko uporabimo tudi katerega drugega.

Več odličnih receptov 'na žlico' (ali pa tudi ne) najdeš v novi knjigi Ane Žontar Kristanc; Anina kuhinja Zdravo in uravnoteženo. 

Fotografije: Ana Žontar

Novo na Metroplay: "Materinstvo ti da novo dimenzijo organizacije, produktivnosti in empatije" | Sonja Šmuc