Obožuješ TOAST? Poskusi ga narediti TAKO (in nikoli več ga ne boš delala drugače)

Tale RECEPT za topli sendvič je v svetu požel ničkoliko navdušenja, in ko ga boš poskusila, boš točno vedela, zakaj! 😍

12. 12. 2020
Obožuješ TOAST? Poskusi ga narediti TAKO (in nikoli več ga ne boš delala drugače) (foto: Profimedia)
Profimedia

Tudi ti pogrešaš zajtrk in capuccino v tvojem najljubšem lokalu v mestu? Mi tudi!

Prav zato smo se na urednišvu odločile, da si doma vsake toliko pripravimo svoje najljubše restavracijske jedi, ... in kako le bi na sobotno jutro lahko izpustile slastne toaste. 😉

Tokrat smo namreč naletele na recept, s katerim boš svoje prihajajoče tople sendviče pripravljala kot profesionalka!

Preveri, kako:

Sestavine:

4 rezine kruha

4 velike rezine mehkega sira (lahko tudi brie)

Čebulna omaka:

6 čebul, drobno narezanih

180 ml ekstra deviškega olivnega olja

80 g masla

80 ml portovca

50 ml kisa

Recept:

Za čebulno omako

Večjo kozico postavi na močan ogenj. Dodaj olje in čebulo in kuhaj približno štiri minute oziroma dokler čebula ne pozlati, medtem večkrat premešaj.

V Splitu protestirali zaradi ladje z azbestom: "Split ni smetišče"

Zmanjšaj moč ognja in dodaj maslo, mešaj približno 30 minut, dokler mešanica ne postane temno rjava.

Dodaj portovec in zavri, nato vmešaj še kis. Začini s soljo in sveže mletim črnim poprom.

Za sendviče

Popeci kruh na obeh straneh in ga namaži s čebulnim džemom. Dodaj sir, nato sendviče postavi v pečico, nastavljeno na žar. Peci, dokler ni sir mehak, vendar pazi, da ne postane preveč tekoč. Vzemi tople sendviče iz pečice in dodaj še malo džema, nato jih postrezi skupaj s kozarcem šampanjca.

Te morda zanima še RECEPT za sanjski japonski 'cheescake' iz le treh sestavin, ki je obnorel svet? Izvoli! 

Tekst: Tadeja Ogrizek in Tea Poljak, Profimedia