V preteklosti se je novinarka Emily večkrat znašla, kako odpira aplikacijo MyFitnessPal na telefonu bolj pogosto kot Instagram. Že pri 17 letih se je spoprijela s prehranjevalno motnjo, ko pa je na internetu iskala rešitev, so jo lovile vsebine, osredotočene na prehrano, ki pa so bile ovite le v kulturo diet.
Preberi še:
- Tedenski horoskop od 5. do 11. maja 2025 prinaša ljubezenske preobrate, delovne izzive in čustvene dileme
- Ta 4 znamenja imajo za seboj največ razpadlih zvez, saj enostavno nimajo sreče
Zdaj je bolj znana kot Em The Nutritionist, ki ima kar 1,3 milijona sledilcev na Instagramu. Manekenstvo je zamenjala za študij prehrane, zaljubila se je v hrano in zdaj je našla svoj smisel. "Moja misija v življenju je pokazati ljudem, da se ni treba odpovedati dobri hrani, da bi uživali v dobrem zdravju," pojasnjuje. Sledi ji na Instagramu in že ste na tekočem s dnevnimi hranilnimi, okusnimi obroki, ki so enostavni in hitri za pripravo, od danes pa lahko uživate tudi v celotni knjigi njih, ki je napolnjena z recepti, z naslovom So Good. "To je hrana, ki jo želite jesti, zasnovana s strani nutricionistke," pravi. "To je bilo moje načelo že od začetka. Estetsko prijetna, okusna hrana, ki jo ljudje vidijo in pomislijo 'To bi rad(a) pojedel(a)', ampak jaz sem tudi nutricionistka, zato je dobra za vas."
Lahko jeste vse svoje najljubše jedi in še vedno ostati zdravi
"Je v redu jesti testenine in ogljikove hidrate – vse v zmernosti," pravi English, ki dodaja, da nasprotuje ideji zamenjave prehranskih skupin. "Obstaja napačno prepričanje, da moramo spremeniti svoj življenjski slog, da poskusimo postati bolj zdrava različica sebe, ampak sprememba ne deluje, prav tako kot ekstremno dietiranje ne deluje." Namesto tega je njen pristop usmerjen v prioritizacijo prehrane in ljubezni, gradnjo na živilih, ki jih že uživamo in pripravljamo sami.
Ena stvar, ki je ne boste našli, da bi jo zaužila, so napitki, polni sladkorja, prečiščena ali sintetična živila – zato so ultra predelana živila izven, in – kot je nasvet večine zdravstvenih strokovnjakov – cela živila, žita, stročnice in zelenjava so znotraj. "Ne mislim, da je normalno, da naša telesa zaužijejo tako visoke količine sladkorja naenkrat. To ne pomeni, da sem popolnoma proti sladkorju. Če jeste slaba živila in imate enkrat na teden eno solato, ali to pomeni, da ste zdravi? Ne. In enako velja obratno. Če imate uravnoteženo prehrano, polno barvitih celih živil in, občasno, ste izpostavljeni sladkorju, umetnemu sladilu ali nečemu s sredstvi za emulgiranje, to ne bo škodovalo vašemu zdravju." Imeti nekaj ovsenega mleka v kavi zjutraj v kontekstu uravnotežene prehrane in življenjskega sloga ne bi smelo biti zastrašujoče – preveč smo osredotočeni na napačne stvari.