Jej zelenjavo in uživaj

Tržnice so v tem letnem času še vedno polne čudovitega svežega sadja in zelenjave, polnih antioksidantov in vitaminov. Izkoristi še zadnjo priložnost pred zimo in preizkusi naše nore ter preproste recepte, dolge le nekaj besed.

21. 11. 2014
Deli
Jej zelenjavo in uživaj

Stročji fižol

Stročji fižol popeci na žaru. Dodaj miso, sojino omako, šalotko, limonino skorjico in orehe.

Maline

Maline zmečkaj. Dolij mineralno vodo, baziliko, limeto, sladkorni sirup in zdrobljen led.

Koromač

Lososa popeci na žaru in ga postrezi, pokritega z narezanim svežim koromačem, koriandrom, posušenimi koščki čilija in soljo.

Bob

Zmešaj kvinojo, bob in meto. Potresi s feta sirom in praženimi pinjolami.

Pripravila: Petra Arula

Novo na Metroplay: Ajdan Pajntar o organizaciji porok, ljubezni do cvetja in dekoraciji dogodkov