Velika noč je minila, tebi pa je ostalo polno trdo kuhanih jajc v vseh mogočih barvnih odtenkih. Medtem ko je bilo ustvarjanje pisanih pirhov zabavno, si zdaj ostala z vprašanjem, kam neki z odvečnimi jajci? Zate smo zbrali nekaj preprostih, okusnih in celo malce ustvarjalnih načinov, kako jih spremeniti oziroma vključiti v jedi, ki jih boste doma z veseljem pojedli.
Ne spreglej:
Od hitrih prigrizkov do obilnih jedi – preberi, kako poskrbeti, da niti eno jajce ne bo šlo v nič
Slane ideje:
1. Jajčna solata: Zmešaj jajca z majonezo, gorčico, soljo, poprom, morda malo paprike ali curryja v prahu. Odlična je v sendvičih ali solatnih zavitkih.
2. Polnjena jajca: Zmešaj rumenjake z gorčico, majonezo in začimbami. Če si bolj drzna po naravi, lahko dodaš še dodatke, kot so koščki slanine, drobnjak ali sriracha.
3. Zelenolistnata solata: Sesekljaj jajca in jih zmešaj z zelenjem, slanino, avokadom, piščancem in modrim sirom.
4. Krompirjeva solata: Krompirjevi solati dodaj sesekljana jajca, da bo kremasta in beljakovinska.
5. Toast z jajcem in avokadom: Avokado zmečkaj na toastu, na vrh nareži jajce ter potresi s čilijevimi kosmiči in limoninim sokom.
Topli obroki:
1. Dodatek na ramen: Jajca razpolovi in jih stresi v skledo ramen ali miso juhe.
2. Dodatek kariju: Razpolovljena jajca dodaj indijskemu kariju, da dobiš dodaten vir beljakovin.
3. Ocvrti riž: Jajca sesekljaj in jih vmešaj v zelenjavni ocvrti riž.
4. Šakšuka z jajci: Za krajšo različico v paradižnikovo omako vmešaj narezana jajca.
Bonus recept: Jajca shrani v kisovi slanici s sokom rdeče pese ali z začimbami, saj bodo tako zdržala več tednov.