Če si že poskusila bučkino juho, bučkino solato, bučkine palačinke, bučkin kruh in polnjene bučke, je morda čas za nekaj čisto novega - in totalno slastnega!
Za vse ljubitelje bučk imamo recept, ki ga verjetno še niste preizkusili. Posebej dober okus seveda dodajo bučke iz domačega vrta, ki jih bo celo poletje na pretek. Zato je skrajni čas, da osvežite knjižico receptov.
Bučkina marmelada
Za 3 kozarce po 450 ml potrebujete:
- 1,5 kg bučk
- 1 žlico limonovega soka
- 3 žlice drobno mletega sladkorja
- 3 žlice medu
- 2 žlici ruma ali nekaj kapljic rumove esence
Bučke olupite, jih po dolgem prepolovite in odstranite semena. Nato jih nastrgajte v široko kozico, jih nakapajte z limonovim sokom, dodajte sladkor in med in jih počasi zavrite.
Na nizki temperaturi naj lahno vrejo približno 1 uro, da se lepo zgostijo. Kozico odstavite in dodajte rum ali esenco. Marmelado lahko uporabite kot prilogo ali pa za tortni nadev.
Ko ne boš vedela, kam z bučkami, naredi TO jed (ker bo navdušila VSE!)
Preberite več na Aktivni.si
Fotografije: Profimedia
Novo na Metroplay: "Materinstvo ti da novo dimenzijo organizacije, produktivnosti in empatije" | Sonja Šmuc