"Skandinavci in Balkanci so bolj na EKO (Slovenci moramo malo po svoje, zato smo ustanovili poleg še Biodar), Italijani, Francozi, Avstrijci in podobni fini narodi rečejo raje BIO, amerikanerji pa predvidevam, da bi EKO težko izgovorili, ob BIO pa prej pomislili na orožje ali gorivo, kot na hrano, zato je tu ORGANIC," piše v svojem novem blogu Marijo Sambolec, osebni svetovalec za prehrano in trener fitnesa.
No, to zdaj razumemo ;)
Kaj pa naslednje vprašanje, ki se nam ob modnosti eko in bio hrane vse pogosteje poraja:
- Ali so bio/eko izdelki res boljši od navadnih ali pa gre zgolj za marketinški nateg!?
Marijo Sambolec, blog feelgood, pravi:
"Da, prvič, v večini lahko bio/eko oznaki res pomenita višjo kvaliteto in da, drugič, v preostalih primerih gre res le za (marketinški) nateg."
Zmedena?
Za razjasnitev povedanega, predvsem pa za več nadvse zanimivega branja - še posebno pozorna bodi na seznam s pesticidi najbolj in najmanj onesnaženih živil, da boš znala dobro (in zdravo) izbrati - priporočamo v branje blog Bio / Eko? Zdravo? Drago?