Tvoj lonec bo spet čist, ti pa boš vedno imela ta trik v rokavu, ko se bo zgodba ponovila!
Na tem svetu obstajata dve vrsti pekov: tisti, ki se bojijo drgniti s karamelo obložene lonce in ponve, in tisti, ki poznajo poseben trik, ki olajša to opravilo.
Na srečo je razsvetljenje čiščenja ostankov zažgane karamele preprosto: ne drgni. Zavri!
Potem ko pripraviš karamelno omako, karamelna jabolka, karamelni fudge, arašidove krhke bombone, butterscotch ali katere koli druge karamelne slaščice, preprosto napolni umazano posodo z vodo in jo zavri.
Ko bo voda začela brbotati, bo odstranila večino strjenih sladkarij s stranic lonca.
Če bo ob robovih ostalo še kaj, bo napol stopljeno, mehko in dovolj voljno, da ga boš lahko postrgala s hrbtno stranjo žlice ali lopatice.
Odlij vročo vodo in končala si s čiščenjem!