👉 Iz predala vzemi tortni model in ga po celi površini namaži z maslom.
Pripravo torte začni s tem, da piškote namočiš z vsake strani v mleko in jih previdno zlagaj po dnu tortnega modela, dokler ni popolnoma pokrito.
Breskve olupi in jih nareži na kocke, breskov sok pa zmešaj z želatino in pusti stati nekje 10 minut. V naslednjem koraku mešanico segrej na manjšem ognju, odstavi in pusti pri miru, dokler se popolnoma ne ohladi.
Tačas vzemi dve skledi, v eni stepi sladko smetano, v drugi pa kremni sir, jogurt, sladkor in ohlajeno želatino, nato pa jih zmiksaj med sabo, da se povežejo. V naslednjem koraku v dobljeno zmes ročno vmešaj še stepeno smetano in vse skupaj vlij v tortni model ter za eno uro postavi v zmrzovalnik.
S pomočjo preostalih breskev, želatine in breskovega soka okrasi torto po lastni domišljiji in željah, v zadnjem koraku pa torto postavi v hladilnik čez noč, da se vse skupaj res lepo strdi. Pa dober tek! 🍑