(RECEPT) Okusni browniji, vendar na zdrav način? Našle smo povsem preprost recept, ki ga morate preizkusiti še danes

Za oblizniti prste! 😋

3. 9. 2025
(RECEPT) Okusni browniji, vendar na zdrav način? Našle smo povsem preprost recept, ki ga morate preizkusiti še danes (foto: Unsplash)
Unsplash

Ste velika ljubiteljica brownijev in z velikim veseljem preizkusite različne recepte?

Tokrat imamo za vas novo različico in prepričane smo, da boš že čez nekaj minut brskala po kuhinji, če imaš doma vse potrebne sestavine. Recept smo našle pri Ines Pusovnik, ki na Instagram profilu ustvarja pod imenom Svoja srečka. Morda boste ob receptu malce čudno pogledali, kajti v brownije je dodala čičeriko, ampak zaupajte ji - njeni sledilci pravijo, da je to eden izmed boljših receptov za brownije. Kaj potrebujete?

ČIČERIKINI BROWNIJI

Sestavine:

  • 1 pločevinka čičerike (400g pločevinka/240g neto količine)
  • 8-10 (medjool) datljev

  • 3 jajca

  • 2 jž kakava
  • 2 jž kokosovega olja
  • ščepec soli
  • 1/2 čž sode
  • 40g 80% temne čokolade 

Postopek:

  1. Čičeriko odcedi, speri pod vodo in jo stresi v blender.
  2. V blender dodaj jajca, kakav, kokosovo olje, sol, sodo, datlje in vse skupaj zblendaj do gladkega.
  3. Po pekaču (Ines je uporabila pekač velikosti 20 cm x 13 cm) razporedi papir za peko.
  4. V pekač vlij maso in po njej potresi nasekljano temno čokolado.
  5. Brownije peci 35 minut na 180 stopinjah.
Zagrebčan v avtu našel kačo, dan pozneje je sledilo še večje presenečenje

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ines Pusovnik (@svojasrecka)

Ines Pusovnik je poleg recepta zapisala še: "Ko pride tisti dan v mesecu, ko si zaželim nekaj čokoladnega, so ti browniji popolna rešitev. Poleg tega, da so neustavljivo okusni in povsem potešijo mojo željo po sladkem, so tudi polni hranil, ki so v tem obdobju cikla še posebej pomembna. Seveda si občasno privoščim tudi tiste “klasične” brownije, a iskreno, mi je ta različica morda še ljubša. Ne le, da je okus čisto pravo zadovoljstvo, ampak tudi ne pusti težkega občutka v želodcu in pomaga ohranjati stabilno raven energije."


Ustvarjalka tega profila svoje kulinarične kreacije opiše 'kot hrano, ki ti da energijo, ne odvzame.' Ines na svojem profilu poleg odličnih dnevnih receptov ponuja tudi poglobljeno znanje o živih in načini priprave (na primer fermentaciji). Njen profil je prava zakladnica znanja!

Jesen je pred vrati: to so sezonski koktajli, ki jih morate poskusiti (in še preprosti za pripravo)