Po avokado toastu in guacamole omaki bo tale jed zagotovo preplavila družabna omrežja. In ja, s tabo v članku delimo tudi recept. 😉
Jedi z avokadom so v zadnjem desetletju pristale na vrhu lestvic vseh, ki radi sledijo novim kulinaričnim trendom in trendom zdrave prehrane. Po tem, ko smo avokado toaste poskusile že v praktično vseeeeeh možnih različicah, in po tem, ko smo avokadu zmešale v že vseeeee možne različice sadno zelenjavnih smootijev, je zdaj čas za nekaj povsem drugačnega.
No, ne povsem drugačnega - glavna sestavina namreč ostala enaka, saj si tokrat upamo staviti, da bo avokadov kruh nov viralni trend.
Tako ga lahko pripraviš sama:
Potrebovala boš:
- 2 zrela avokada
- 1/2 skodelice kokosovega sladkorja
- 3 jajca
- 2 skodelici polnozrnate moke
- 1,5 čajne žličke pecilnega praška
Pripraviš pa ga tako:
1. Najprej dobro premešaj premečkan avokado s sladkorjem. Nato počasi primešaj še razžvrkljana jajca.
2. Ločeno premešaj še moko in pecilni prašek.
3. Združi mokre in suhe sestavine, da dobiš enakomerno zmes. Slednjo prelij v pekač za kruh, obložen s peki papirjem.
4. Kruh peci 45 - 50 minut pri temperaturi 180 °C.
Tale kruhek je na spletu očaral že številne, zanimivo pa je, da ga lahko pripraviš tudi v brezglutenski različici. Te zanima, kako? Na Instagramu smo našle zanimiv recept, ki vključuje le tri sestavine; avokado, jajce in mocarelo.
View this post on Instagram
Pripraviš ga tako:
- V skledi zmešaj vse sestavine in maso na papir za peko nadevaj v obliki krogov.
- Peci v pečici 30 minut pri 200 stopinjah oz. dokler ni zlato do zlatorjave barve in ima hrustljavo skorjico.
- Zdaj nanj nadevaj svoje najljubše dodatke za sendvič ali namaze.
Te morda zanima še: Zasvojenost s sladkorjem je hujša, kot si predstavljaš: To so skrite, a usodne posledice
Preberi še: Če na svojih ustih opaziš TO, imaš morda večje možnosti za demenco (svarijo strokovnjaki)