'Ta prava pašta' se v resnic kuha v le enem loncu. Pa ni za kaj. ;)
Velikokrat smo že slišale, da Italijani testenin v resnici ne kuhajo v vodi, tako, kot to počnemo pri nas, ampak si delo olajšajo kar tako, da jih kuhajo v omaki. Razlog seveda ni časovna optimizacija, saj se Italijani na hitrost res ne požvižgajo, temveč mešanica okusov in teksture. Tako pripravljena omaka oz. testenine naj bi bile zaradi škroba, ki ga testenine pri kuhanju izločijo, veliko bolj kremne, omaka pa precej bolj kompaktna. Poleg tega naj bi se testenine med kuho veliko bolj navlekle okusov omake, zaradi česa je užitek ob okušanju še toliko večji.
Te morda zanima tudi:
Kuharji iz spletnih omrežji pa so zdaj stopili še korak dlje, saj na spletu množično objavljajo posnetke, v katerih trdijo, da se testenine v resnici kuhajo po principu rižote; na začetku se torej doda precej manj vode, med kuhanjem testenin pa le počakaš, da ta preprosto izhlapi. TikTok kuharji so namreč močno prepričani, da je testeninska voda sila dragocena sestavina, razlog pa se skriva prav v vsebnosti škroba, ki popestri vsako omako, ki jo po tem, ko voda izhlapi, dodamo v lonec.
Poglej, o čem govorimo:
View this post on Instagram
Kuhanje po takšnem postopku naj bi se tako odrazilo v precej bolj gosti omaki, kljub vsemu pa bomo tudi na ureništvu veliko raje sledile tehniki kuhanja testenin iz enega lonca po nasvetu Italijanskih mojstrov (ki testenine kuhajo kar v omaki), tale TikTok nasvet pa bomo vseeno raje prihranile za kuhanje riža in rižot.
Novo na Metroplay: Žan Serčič o glasbenem ustvarjanju, ohranjanju zasebnosti in spremembah