Tale tradicionalen prekmurski recept ti obljublja, da bo tvoja zvezda velikonočne pojedine prav takšna, kot mora biti. 😍 Aja, pa še video priprave imamo. 😉
Velika noč nas je letos na koledarju presenetila veliko prej, kot običajno. Prav zato ti v tem članku ponujamo recept za tradicionalno prekmursko šunko v testu, ki ti obljublja, da bo končen rezultat prav tako sočen in slasten, kot si želiš.
Omenjen recept je na svojem Youtube kanalu sicer delila izredno priljubljena spletna kulinarična ustvarjalka Urška Fartelj, bolje poznana pod imenom 220 stopinj poševno, ki je s svojimi dodelanimi recepti razveselila že številne slovenske gospodinje.
Te zanima, kako se je lotila prave šunke v testu? Izvoli:
Potrebuješ:
- 1 šunka
- 400g moke
- 3 dlc mlečne vode (mleko+voda)
- 1/2 kocke svežega kvasa
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlička soli
- 1 jajce
Tako pa jo pripraviš:
- Šunko operemo, kuhamo 1 uro in ohladimo.
- Moko stresi v posodo in vanjo zlij 3 dcl mlečne vode. Temu zdaj dodaj še 1/2 kocke svežega kvasa, sol in sladkor.
- Maso ne premešano pusti stati približno 10 minut, da nastane kvasec.
- Nato maso dobro pregneti in znova pusti počivati, dokler ne vzhaja do dvojnega volumna.
- Testo razvaljaj in nanj postavi kuhano šunko. Iz vseh strani jo obleči s testom, kot je prikazano v posnetku.
- Iz odvečnega testa lahko narediš tudi okraske po svojem okusu in z njimi popestriš svojo velikonočno šunko v testu.
- Na koncu vse skupaj premaži še z rumenjakom in jo prepikaj.
- Tako pripravljeno šunko 1 uro peci na 170 stopinjah.
Če pa se boš za praznike lotila tudi peke potice, smo zate pripravile tudi recept za najboljšo potico vseh časov (po mnenju slovenskih gospodinj). Najdeš ga TUKAJ.
Morda te zanima še: Michelinov chef razkril, kako doma pripravi najboljši PIRE na svetu (za prste obliznit, ti povemo) 😉
Preberi tudi: Njami! Zate imamo recept za najboljši 'french toast', ki ga moraš res preizkusiti