Čeprav se morda sliši skoraj preveč sanjsko, da bi bilo res, obstaja sladica, ki združuje najboljše iz obeh svetov – bogate, sočne brownije in kremasto razkošje tiramisuja.
Rezultat so tiramisu browniji, popolna kombinacija čokolade, kave in kremnega sira mascarpone, ki bo navdušila tudi najzahtevnejše sladokusce. Izvolite recept!
Morda vas zanima tudi:
- Je suho sadje res zdravo? Vsi ga jemo, a nihče ne ve, kakšna količina je dejansko priporočljiva
- (RECEPT) Okusni browniji, vendar na zdrav način? Našle smo povsem preprost recept, ki ga morate preizkusiti še danes
Osnova: čokoladni brownie
Sestavine:
2 jajci, ½ skodelice kakava, ½ žličke soli in pecilnega praška, 1½ žličke vanilje, ½ skodelice stopljenega masla, 1 skodelica sladkorja, ¾ skodelice moke, 2 žlički instant espressa, ½ skodelice čokoladnih koščkov.
Postopek:
Jajca, kakav, sol, pecilni prašek, espresso in vaniljo zmešamo. Posebej stepemo maslo in sladkor, nato mešanico segrevamo v mikrovalovni pečici, dokler sladkor ne postane sijoč. Oboje združimo, dodamo moko, na koncu pa še čokoladne koščke. Pečemo 28–30 minut pri 175 °C.
Čokoladna krema
Sestavine:
85 g temne čokolade, 1 žlička espressa v 3 žlicah vroče vode, 60 g sladke smetane.
Postopek:
Čokolado drobno nasekljamo, smetano segrejemo in prelijemo čez čokolado. Dodamo espresso, dobro premešamo in prelijemo čez rahlo ohlajene brownije. Postavimo v hladilnik za eno uro.
Priprava piškotov
Ker brez baby piškotov tiramisuja ni, dodamo plast piškotov, namočenih v kavi.
16 piškotov na hitro pomočimo v raztopino espressa (2 žlički na 6 žlic vode) in jih razporedimo po čokoladni kremi.
@emijuju tiramisu brownies brownies: 2 eggs 1/2 cup (42g) cocoa powder 1/2 tsp (3g) each salt and baking powder 1 1/2 tsp (6g) vanilla 1/2 cup (113g) unsalted butter (melted) 1 cup (200g) sugar 3/4 cup (90g) flour 2 tsp (4g) espresso powder 1/2 cup chocolate chips *mix together eggs, cocoa powder, salt, baking powder, instant espresso, and vanilla. in a separate bowl cream butter and sugar, then microwave gradually (15 sec at a time) until sugar dissolves and is shiny. combine the egg and butter mixtures well, then add flour and mix gently, do not overmix. add chocolate chips and fold until combined. pour into a 9x9 pan and bake at 350 for 28-30 min. mocha coffee ganache 1/2 cup (85g) chocolate (I used bittersweet) 1 tsp (2g) espresso powder in 3 tbsp (45g) hot water 1/4 cup (60g) heavy cream *finely chop the chocolate. set this in a bowl. in a smaller bowl, microwave the heavy cream in the microwave slowly (20 sec increments). pour the hot heavy cream into the chopped chocolate and add in the espresso. mix well until smooth, and pour on top of semi cooled brownie. set in the fridge for an hour before adding the lady fingers. ladyfingers in espresso 16 ladyfingers soaked in 2 tsp (4g) espresso powder dissolved in 6 tbsp (90g) hot water *gently and quickly dip the lady fingers in the espresso, making sure to get both sides and place on the cooled blondie/ganache. mascarpone cream 1 cup (225g) mascarpone 1/2 cup (120g) whipping cream 1/2 cup (60g) powdered sugar 1/2 tsp (2g) vanilla whip the mascarpone and then add the whipping cream and vanilla. mix until combined and then add the powdered sugar. Layer it on top of the lady fingers. cocoa powder for dusting! #tiramisu #brownies #baking #recipe ♬ original sound - emijuju
Mascarpone krema
Sestavine:
225 g mascarponeja, 120 g sladke smetane, 60 g sladkorja v prahu, ½ žličke vanilje.
Postopek:
Mascarpone rahlo stepemo, dodamo smetano in vaniljo, na koncu še sladkor. Kremo razmažemo po piškotih. Po vrhu potresemo kakav.
Rezultat je večplastna, a presenetljivo enostavna sladica, ki združuje bogato čokolado, aromo kave in kremasto svežino mascarponeja. Tiramisu browniji so kot nalašč za praznovanja, obiske ali pa preprosto za trenutek, ko si želite nekaj posebnega. Pa še preprost trik: sladico pripravite dan prej – okusi bodo še bolj prepleteni, tekstura pa popolna.