Se tudi ti izogibaš peki v ponvi samo zato, ker pri tem olje šprica na vse strani? No, samo eno stvar moraš narediti prej, da to preprečiš, in to je ...
Priprava jedi na olju v ponvi se na urniku številnih gospodinj precej pogosto pojavlja, a le redke so tiste, ki so nad tem opravilom navdušene. Razlog? Olje navadno šprica na vse strani, zaradi razgrete ponve se olje začne dimiti in v stanovanju začne smrdeti po hrani. Se ti sliši znano? Na spletu smo zdaj naletele na super trik, kako se lahko vsemu temu izogneš in potrebovala boš le kos peki papirja.
Ne spreglej:
- Kaaaj?! Videc, ki je pravilno napovedal datum smrti kraljice, zdaj napovedal še smrt kralja Karla III.
- Dončić z novo fotografijo pokazal, koliko je hčerka Gabriela že zrasla - res je že velika deklica (FOTO)
Preveri, o čem govorimo:
View this post on Instagram
Zanimivo, kajne? Instagram ustvarjalka z uporabniškim imenom alonaloewen, je za peko na ponvi namreč uporabila kar peki papir, ki ga je predhodno pomečkala v rokah, da se je bolje prilegal obliki ponve. Nanj je nato, kot običajno, nakapala nekaj olja, ter nanj položila mesne polpete.
Čeprav se sliši kot odlična ideja, se je pod posnetkom usul cel plaz očitkov, da naj bi bila takšna uporaba peki papirja nevarna, saj naj bi bil ta beljen s klorom. No, takšnega peki papirja v Evropi ni, saj zakonodaja EU preprečuje, da bi se na trgovinskih policah takšen papir sploh pojavil. Kot zagotvaljajo proizvajalci, sta tako bel, kot tudi rjav papir popolnoma varna za uporabo, med njima pa naj ne bi bilo nekih večjih strukturnih razlik.
Je pa res, da proizvajalci peki papirja priporočajo, da se tega uporablja do 220 stopinj Celzija (torej za peko v pečici), peka na ponvi, na neposrednem viru toplote, pa te temperature močno presega.
Morda te zanima še: VIDEO: Kdo je svetlolasa lepotička v novem videospoetu Žana Serčiča (in njegovem objemu)?
Preberi tudi: Kaj se dogaja? Timu Novaku iz Kmetija v kar treh nakupovalnih središčih prepovedali vstop
Novo na Metroplay: "Materinstvo ti da novo dimenzijo organizacije, produktivnosti in empatije" | Sonja Šmuc