Tiktok postaja mesto hitrih in preprostih receptov, prav tam pa smo naletele na zadnjo viralno mojstrovino, nad katero se zdaj navdušujejo milijoni ljudi.
Govorimo o piškotih z okusom jabolčne pite, ki se jih lahko lotite že s čisto običajnimi sestavinami, ki jih skoraj zagotovo že imate v kuhinji. Pa še čisto enostavno je!
Potrebovali boste:
- 2 kepici testa za pito (super recept lahko najdete TUKAJ)
- 3 jabolka
- 2 žlici limoninega soka
- 3 žlice belega sladkorja
- 3 žlice rjavega sladkorja
- 3 žlice gustina
- 1/2 čajne žličke cimeta
- ščepec muškatnega oreščka
- 3/4 skodelice vode
Za premaz:
- 1 jajce (rahlo umešano)
- 1 čajno žličko cimeta
- 1/4 skodelice sladkorja
Morda vas zanima tudi:
- Ste napekli preveč piškotov in so zdaj že čisto otrdeli? S tem trikom jih boste enostavno ponovno zmehčali
- Recept: popolne kokosove kroglice, ki bodo s svojo svežino pričarale popolne praznične dni
Postopek:
- Pečico segrejte na 180 stopinj.
- Olupite jabolka, jih narežite na kocke ter v skledi zmešajte z limoninim sokom.
- V manjši posodi za kuhanje zmešajte gustin, rjav sladkor, bel sladkor, cimet, muškatni orešček in vodo. Vse skupaj dobro premešajte.
- Na nizkem ognju mešanico segrevajte do vretja, pri tem pa bodite pozorni in jo ves čas mešajte. Ko mešanica zavre, dodajte jabolka. Nato na nizkem ognju kuhajte še približno 10 minut.
- Mešanico odstranite z ognja in počakajte, da se popolnoma ohladi.
- Medtem pripravite sladko testo za pito. Obe kepici razvaljajte, eno pa narežite na trakove, s katerimi boste v slogu "mreže" dekorirali piškote.
- Ohlajeno jabolčno mešanico enakomerno razdelite po površini enega testa za pito.
- Nato trakove drugega testa po nadevu postavite v obliki mreže.
- Z modelčkom za piškote v obliki kroga zdaj "zarežite" v pito. Izrezane piškote postavite na peki papir.
- Piškote premažite z razžvrkljanim jajcem ter jih potresite s cimetom in sladkorjem.
Če vam je lažje, pa si lahko celoten postopek pogledate tudi v video obliki TUKAJ:
@bridget.lucille Caramel Apple Pie Cookies!! Recipe: 🍏Pie Crust - 1 pack of refrigerated pie crust (1 pack should have 2 crusts) 🍏Apple Pie Filling: - 3 apples (peeled and sliced) - 2 tablespoon lemon juice - 3 tablespoon sugar - 3 tablespoon brown sugar - 3 tablespoon corn starch - 1/2 teaspoon cinnamon - dash of nutmeg - 3/4 cup water 🍏Topping: - 1 egg (lightly beaten) - 1 teaspoon cinnamon - 1/4 cup sugar Toss sliced apples with lemon juice and set aside. In a saucepan combine cornstarch, sugar, browned sugar, cinnamon, nutmeg and water. Stir well and bring to a boil over medium-high heat whisking constantly. Let it boil 2 minutes until thick, then stir in apple slices. Reduce heat to low, cover the pot and let it simmer about 10 minutes. Apples should be soft but not mushy (cooking time depend on sort of apples). Remove apples from heat and leave them covered to soften and cooled. When it’s cooled take out the apples from the sauce and chop into small pieces. Pre heat oven to 350 and line a cookie sheet with parchment paper. Lightly dust working surface and lay out one pie crust. Spread the caramel sauce onto it and then add the apple pieces on top. Cut second pie crust into 1/2 inch strips and create a lattice top over the filling. Using round cookie cutter (mine was about 2 inches) cut out the cookies and place them onto baking sheet. Brush egg wash on the top of cookies. Mix the cinnamon and sugar on top. Bake for 20-30 minutes or until golden brown. Enjoy!! #caramelapples #caramelrecipe #applepie #falldesserts #fallcookies #autumnfood #caramelapplepie #caramelapple ♬ cardigan - Taylor Swift
