Preprost recept: ta sladoledna torta z Oreo piškoti je prava ledena poslastica za vroče poletne dni

Kremasti sloji sladoleda v kombinaciji s piškotno podlago in čokoladnim prelivom ... mmm, sanjsko! 😍

13. 8. 2025
Fotografija je simbolična. (foto: Unsplash)
Fotografija je simbolična.
Unsplash

Če ste ljubiteljica sladkega, se verjetno ne morete upreti ne dobremu kosu torte niti porciji sladkega, kremastega sladoleda. Zmagovalna sladica za poletje pa je kombinacija obojega: sladoledna torta. 

Predstavljamo vam recept za poletno sladoledno torto, ki vas bo navdušila: priprava je namreč hitra in enostavna, okus pa vas bo pustil brez besed. Sveži, kremasti sloji sladoleda v kombinaciji s hrustljavo piškotno podlago in čokoladnim prelivom so odlična izbira za vsako priložnost – od sproščenih družinskih piknikov do rojstnodnevnih zabav.

Morda vas zanima tudi:

82-letnik postavil navdihujoč rekord: "Strah ne izgine, navadiš se ga"

Sestavine:

  • 250 g čokoladnega sladoleda
  • 250 g vanilijevega sladoleda
  • 200 g fino mletih Oreo piškotov
  • 150 g tople čokoladne glazure
  • 200 ml sladke smetane, stepeno
  • po želji: barvne mrvice za dekoracijo

Priprava:

1. Model za torto obložite s papirjem za peko.
2. Na dno enakomerno razporedite ⅓ mletih piškotov in jih rahlo potlačite.
3. Čeznje nanesite plast čokoladnega sladoleda, nato še plast vanilijevega.
4. Postopek ponovite, zadnji sloj naj bo sladoled.
5. Vse skupaj prelijte s toplo čokoladno glazuro, okrasite s stepeno smetano in po želji dodajte barvne mrvice.
6. Postavite v zamrzovalnik za najmanj 12 ur (najbolje čez noč).
7. Pred rezanjem pustite 10 minut na sobni temperaturi, da se sladica lažje nareže.

Povzeto po: Zagreb.info.

Izbrali smo ključne jesenske kose, ki jih lahko najdete v Zari in si že zdaj pripravite svojo garderobo