Recept: Se ne moreš upreti čipsu? Izvoli veliko bolj zdravo alternativo čipsu (a še vseeno okusno)

7. 4. 2024
Deli
Recept: Se ne moreš upreti čipsu? Izvoli veliko bolj zdravo alternativo čipsu (a še vseeno okusno) (foto: Profimedia)
Profimedia

Nedvomno bo postal tvoja najljubša zdrava malica. 😋

V kategoriji prigrizkov je čips običajno nepremagljiv. Obožujejo ga po vsem svetu in se le redkokdo se mu lahko upre, bodisi gre za kupljen ali domač čips. Vendar pa obstajajo tisti, ki iščejo bolj zdrave alternative – in ena izmed njih je ohrovt.

Ne spreglej:

Ohrovt pogosto uvrščajo med superživila, saj je je bogat z različnimi vitamini, med njimi pa še posebej izstopajo vitamin A, C in K. Poleg tega je ohrovt v prehrano enostavno vključiti na različne načine. In če nisi največja ljubiteljica njegovega okusa, lahko poskusiš z njegovim čipsom. Za pripravo ohrovtovega čipsa potrebuješ zgolj nekaj osnovnih sestavin, kot so olivno olje in začimbe po izbiri. Prav tako je celoten postopek priprave izjemno preprost, zato si ga lahko pripraviš že danes!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Izabela Heftowicz ♡︎ Przepisy kulinarne (@passiononpl)

Sestavine:

  • Dve pesti ohrovtovih listov
  • Dve žlici oljčnega olja
  • Sol
  • Poper
  • Čilijevi kosmiči (po želji, če imaš rada pekoče)

Priprava:

Pečico segrej na zelo nizko temperaturo, in sicer na približno 100 stopinj. Medtem ko se pečica segreva, ohrovtove liste operi in jih osuši s papirnato brisačo. Enakomerno jih razporedi po velikem pekaču in nato temeljito premešaj z oljčnim oljem, soljo, poprom in po želji tudi s čili kosmiči. Nato pekač potisni v pečico in ohrovtove liste peči približno eno uro, odvisno od želene hrustljavosti. Upoštevaj, da dlje ko se pečejo, bolj hrustljavi bodo. Liste ohrovta lahko zato pustiš v pečici tudi do dve uri, a ob tem redno preverjaj, da se ti čips ne zažge. Če med tem postopkom opaziš, da robovi ohrovtovega čipsa porjavijo, zmanjšaj temperaturo v pečici. Ko si z videzom zadovoljna, čips vzami iz pečice in ga pusti nekaj minut, da se ohladi. Posledično bo postal še bolj hrustljav.

Pa dober tek! 😋

Morda te zanima še: Recept: Predstavljamo ti najbolj osvežilen koktajl letošnje pomladi (in res ga moraš preizkusiti)

Preberi tudi: Michelinov chef razkril, kako doma pripravi najboljši PIRE na svetu (za prste obliznit, ti povemo) 😉

Novo na Metroplay: Jan Plestenjak iskreno o enem najbolj čustvenih trenutkov njegove glasbene kariere